Είναι πεντανόστιμο!
Κριθαράκι με λαχανικά και όστρακα, εύκολο και χορταστικό πιάτο με όλη τη γεύση της θάλασσας!
Υλικά
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 καρότο ψιλοκομμένο σε καρέ
- 1 κολοκύθι ψιλοκομμένο σε καρέ
- 250 γρ. ασπρομανίταρα σε φέτες
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη σε καρέ
- 2 φλ. κριθαράκι
- 5 φλ. ζωμό λαχανικών
- 12 μύδια
- 12 γαρίδες
Για το σερβίρισμα
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- λεμόνι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε πρώτα τα μύδια.
- Αφαιρούμε το κέλυφος από τις γαρίδες καθώς και το έντερο.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 – 3 λεπτά ανακατεύοντας να μην πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το καρότο, το κολοκύθι, την πιπεριά και τα μανιτάρια.
- Ανακατεύουμε για 2 – 3 λεπτά να μαραθούν ελαφρά.
- Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε να λαδωθεί.
- Προσθέτουμε το ζωμό χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας τακτικά γιατί πιάνει το ζυμαρικό, για 10 λεπτά έχοντας τη κατσαρόλα σκεπασμένη.
- Βάζουμε τα θαλασσινά στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά έως ότου ανοίξουν τα μύδια και κοκκινίσουν οι γαρίδες.
- Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε με λεμόνι.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα