Πάμε να δούμε τον εύκολο τρόπο παρασκευής
Καλοκαιρινή, νόστιμη και χορταστική αυτή η σαλάτα είναι ιδανική για να συνοδέψει το κυρίως γεύμα ή ακόμη και να φαγωθεί σκέτη για σνακ.
Υλικά
Μερίδες: 6
- 500 γρ. ντοματίνια, κομμένα στα 4
- 3 μικρά αγγουράκια, σε λεπτές φέτες
- 1 ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
- 2 πιπεριές κέρατο, σε ροδέλες
- 3 κ.σ. κάππαρη κυκλαδίτικη, ξαλμυρισμένη
- 3 κ.σ. ελιές Καλαμών, σε ροδέλες
- 6 μικρές κριθαροκουλούρες (συνολικά περίπου 300 γρ.)
- 300 γρ. ξινομυζήθρα
- 1/2 κουτ. γλυκού ξίδι από κόκκινο κρασί
- 1 κουτ. σούπας φρέσκια ρίγανη (ή 1/2 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή)
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
- Για την κυκλαδίτικη σαλάτα, ξεκινάμε βάζοντας τις μισές κριθαροκουλούρες στο μούλτι και τις χτυπάμε να γίνουν σκόνη. Τις υπόλοιπες τις σπάμε με τα χέρια σε μικρά ακανόνιστα κομμάτια.
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα ντοματίνια, τα αγγουράκια και το κρεμμύδι, τις πιπεριές, την κάππαρη, τις ελιές, το ξίδι, ελαιόλαδο και αλατοπίπερο, και ανακατεύουμε.
- Σε ένα ρηχό πιάτο απλώνουμε τη σκόνη της κριθαροκουλούρας και ρίχνουμε από πάνω τη σαλάτα.
- Χοντροτρίβουμε με το χέρι πάνω από τη σαλάτα την ξινομυζήθρα, αραδιάζουμε εδώ κι εκεί τα κομμάτια κριθαροκουλούρας και πασπαλίζουμε με μερικά φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης (ή με ξερή ρίγανη).
Πηγή: gastronomos.gr
Διαβάστε επίσης:
Το τέλειο μείγμα για αφράτες βάφλες
Cheesecake brownies
Κρεµµυδόπιτα µε ντοµάτα
Κυκλαδίτικη πίτα με κολοκυθάκια
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα