Style 28.11.2024, 23:36

Λαχανοσαλάτα με ρόδια και καρύδια

Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής

Μια πλούσια και εντυπωσιακή σαλάτα που συνοδεύει το κυρίως πιάτο ενός γιορτινού τραπεζιού, αλλά αποτελεί και μόνη της ένα απολαυστικό σαλατογεύμα.

Υλικά

Μερίδες: 4

  • 1/2 λευκό λάχανο μέτριο, λεπτοκομμένο
  • 1/3 κόκκινο λάχανο, λεπτοκομμένο
  • 12 φέτες μπέικον, σε μέτρια καρέ
  • 1 φλιτζ. τσαγιού σπόροι ροδιού
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού καρυδόψιχα, χοντροσπασμένη
  • 3 κουτ. σούπας μαγιονέζα σπιτική ή του εμπορίου
  • 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού κάρι σε σκόνη
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε λαχανοσαλάτα με ρόδια και καρύδια, αρχικά ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει καλά.
  2. Ρίχνουμε το μπέικον και το σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
  3. Σε μπολάκι ανακατεύουμε το λάδι, τη μαγιονέζα, τον χυμό λεμονιού και το κάρι.
  4. Σε πιατέλα ανακατεύουμε τα λάχανα και τα αλατοπιπερώνουμε.
  5. Τα περιχύνουμε με το μείγμα λαδιού και ανακατεύουμε καλά.
  6. Πασπαλίζουμε με το μπέικον, τα καρύδια και τα ρόδια και σερβίρουμε τη λαχανοσαλάτα.

Πηγή: gastronomos.gr


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα