Δείτε τη συνταγή
Μια πλούσια και εντυπωσιακή σαλάτα που συνοδεύει το κυρίως πιάτο ενός τραπεζιού, αλλά αποτελεί και μόνη της ένα απολαυστικό σαλατογεύμα.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 1/2 λευκό λάχανο μέτριο, λεπτοκομμένο
- 1/3 κόκκινο λάχανο, λεπτοκομμένο
- 12 φέτες μπέικον, σε μέτρια καρέ
- 1 φλιτζ. τσαγιού σπόροι ροδιού
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού καρυδόψιχα, χοντροσπασμένη
- 3 κουτ. σούπας μαγιονέζα σπιτική ή του εμπορίου
- 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- 1 κουτ. γλυκού κάρι σε σκόνη
- 70 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε λαχανοσαλάτα με ρόδια και καρύδια, αρχικά ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει καλά.
- Ρίχνουμε το μπέικον και το σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
- Σε μπολάκι ανακατεύουμε το λάδι, τη μαγιονέζα, τον χυμό λεμονιού και το κάρι.
- Σε πιατέλα ανακατεύουμε τα λάχανα και τα αλατοπιπερώνουμε.
- Τα περιχύνουμε με το μείγμα λαδιού και ανακατεύουμε καλά.
- Πασπαλίζουμε με το μπέικον, τα καρύδια και τα ρόδια και σερβίρουμε τη λαχανοσαλάτα.
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα