Γίνεται εύκολα και συνοδεύει μοναδικά τα κρεατικά
Η coleslaw είναι μια αυθεντική αμερικάνικη συνταγή για τέλεια σαλάτα λάχανο καρότο με μαγιονέζα, που γίνεται εύκολα και συνοδεύει μοναδικά τα κρεατικά.
Υλικά
Για τη σαλάτα coleslaw
- 500 γρ. λάχανο
- 4 φρέσκα κρεμμύδια τρυφερά και μικρά
- 2 κλων. σέλερι τρυφερά
- 1 μεγάλο καρότο
- 1/2 ρίζα φινόκιο
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1/2 φλ. μαγιονέζα
- 1/3 φλ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. λευκό βαλσαμικό ξίδι
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για τη σπιτική μαγιονέζα
- 1 κρόκος από ολόφρεσκο βιολογικό αβγό
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. σκόνη μουστάρδα
- 2 πρέζα/ες ζάχαρη
- 250-300 ml ηλιέλαιο ή απαλό ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. φρέσκο χυμό λεμόνι
- 1 κ.σ. λευκό βαλσαμικό ξίδι
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά για τη σαλάτα coleslaw και τα βάζουμε σε μπολ.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το dressing και περιχύνουμε τη σαλάτα.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε φρυγανισμένο ψωμί, σαν γέμιση για σάντουιτς και σαν γαρνιτούρα σε μπιφτέκι, κοτόπουλο ή κρέας.
Για τη σπιτική μαγιονέζα
- Σε μπολ βάζουμε τον κρόκο, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη μουστάρδα και τα χτυπάμε με σύρμα να λιώσουν.
- Προσθέτουμε το μισό λεμόνι και ξύδι και συνεχίζοντας το χτύπημα με σύρμα προσθέτουμε το λάδι με ροή κλωστής μέχρι να πήξει.
- Όταν αφρατέψει και πήξει προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό και ξύδι.
- Αν θέλουμε πιο αραιή μαγιονέζα προσθέτουμε λίγες σταγόνες νερό. Αν θέλουμε πιο σφιχτή προσθέτουμε λίγο ακόμα λάδι.
- Ελέγχουμε την οξύτητα και το αλατοπίπερο πριν σερβίρουμε.
Για τη συντήρηση
- Διατηρούμε την σαλάτα κόλσλοου στο ψυγείο σκεπασμένη για 6-7 ημέρες.
- Μπορούμε να προσθέσουμε πολλά υλικά υλικά και να μεταμορφώσουμε τη μαγιονέζα ανάλογα με την χρήση που θα της κάνουμε.
Πηγή: argiro.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα