Style 01.10.2024, 5:05

Λαχανοσαλάτα με σπιτική μαγιονέζα από την Αργυρώ

Γίνεται εύκολα και συνοδεύει μοναδικά τα κρεατικά

Η coleslaw είναι μια αυθεντική αμερικάνικη συνταγή για τέλεια σαλάτα λάχανο καρότο με μαγιονέζα, που γίνεται εύκολα και συνοδεύει μοναδικά τα κρεατικά.

Υλικά

Για τη σαλάτα coleslaw

  • 500 γρ. λάχανο
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια τρυφερά και μικρά
  • 2 κλων. σέλερι τρυφερά
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 1/2 ρίζα φινόκιο
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1/2 φλ. μαγιονέζα
  • 1/3 φλ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. λευκό βαλσαμικό ξίδι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τη σπιτική μαγιονέζα

  • 1 κρόκος από ολόφρεσκο βιολογικό αβγό
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. σκόνη μουστάρδα
  • 2 πρέζα/ες ζάχαρη
  • 250-300 ml ηλιέλαιο ή απαλό ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. φρέσκο χυμό λεμόνι
  • 1 κ.σ. λευκό βαλσαμικό ξίδι

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά για τη σαλάτα coleslaw και τα βάζουμε σε μπολ.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το dressing και περιχύνουμε τη σαλάτα.
  • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε φρυγανισμένο ψωμί, σαν γέμιση για σάντουιτς και σαν γαρνιτούρα σε μπιφτέκι, κοτόπουλο ή κρέας.

Για τη σπιτική μαγιονέζα

  • Σε μπολ βάζουμε τον κρόκο, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη μουστάρδα και τα χτυπάμε με σύρμα να λιώσουν.
  • Προσθέτουμε το μισό λεμόνι και ξύδι και συνεχίζοντας το χτύπημα με σύρμα προσθέτουμε το λάδι με ροή κλωστής μέχρι να πήξει.
  • Όταν αφρατέψει και πήξει προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό και ξύδι.
  • Αν θέλουμε πιο αραιή μαγιονέζα προσθέτουμε λίγες σταγόνες νερό. Αν θέλουμε πιο σφιχτή προσθέτουμε λίγο ακόμα λάδι.
  • Ελέγχουμε την οξύτητα και το αλατοπίπερο πριν σερβίρουμε.

Για τη συντήρηση

  • Διατηρούμε την σαλάτα κόλσλοου στο ψυγείο σκεπασμένη για 6-7 ημέρες.
  • Μπορούμε να προσθέσουμε πολλά υλικά υλικά και να μεταμορφώσουμε τη μαγιονέζα ανάλογα με την χρήση που θα της κάνουμε.

Πηγή: argiro.gr


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα