Τα υλικά και η εκτέλεση
Λαχταριστά, πρωτότυπα ροζ cupcakes τριαντάφυλλο που σίγουρα δεν θα περάσουν απαρατήρητα!
Υλικά
Για τα ζαχαρωμένα ροδοπέταλα
- 1 ασπράδι αυγού
- 14 ροδοπέταλα φυσικά
- όχι ανθοπωλείου – ραντισμένα
- 1/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
Για τα cupcakes
- 200 γραμ. βούτυρο μαλακό
- 200 γραμ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γλ. ροδόνερο
- 4 μέτρια αυγά (ελαφρώς χτυπημένα)
- 200 γραμ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για το γλάσο τριαντάφυλλου
- 1½ φλι. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
- 3 κ.γλ. ροδόνερο
- 1 κ.σ. βραστό νερό
- ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής
Για τα ζαχαρωμένα λουλούδια
- Για τα ροζ cupcakes τριαντάφυλλο ετοιμάζουμε πρώτα τα ζαχαρωμένα λουλούδια.
- Βάζουμε το ασπράδι σε μπολ και το χτυπάμε με σύρμα να φουσκώσει.
- Με πινέλο αλείφουμε τα ροδοπέταλα με ασπράδι.
- Τα αφήνουμε σε λαδόκολλα και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
- Τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.
Για τα cupcakes
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς C.
- Τοποθετούμε χαρτάκια σε ένα ταψί με θήκες για μάφιν.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη και με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε για 5΄, μέχρι να γίνει αφράτο.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά μαζί με 1 κ.σ. αλεύρι, το ροδόνερο και μόλις ομογενοποιηθούν προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι.
- Ρίχνουμε το μείγμα με τη βοήθεια σκουπ, γεμίζοντας περίπου κατά τα 2/3.
- Βάζουμε το ταψί στην τελευταία σχάρα και ψήνουμε στις αντιστάσεις για 23-25΄.
- Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Για το ροζ γλάσο τριαντάφυλλου
- Σε μπολ βάζουμε την άχνη, το ροδόνερο και το νερό.
- Ανακατεύουμε καλά, να γυαλίσει το γλάσο.
- Ρίχνουμε λίγο λίγο το χρώμα και ανακατεύουμε ώστε να το φέρουμε στο χρώμα που επιθυμούμε.
- Περιχύνουμε τα cupcakes με το γλάσο και πριν στεγνώσει κολλάμε από ένα ζαχαρωτό ροδοπέταλο.
Πηγή: argiro.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα