Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής
Μεζεκλίδικο φαγάκι, άνευ κρέατος, με μπόλικη φέτα. Άλλη μία περίπτωση κατάλληλη τόσο για κυρίως όσο και για μεζεδάκι στη μέση.
Υλικά
Μερίδες: 4-6
- 6 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες, οι 5 κομμένες στη μέση κατά μήκος και η 1 χονδροτριμμένη
- 1/2 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
- 1 ντομάτα, τριμμένη στον τρίφτη
- 500 γρ. φέτα, σπασμένη σε κομμάτια
- 2 αυγά
- 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για τα παπουτσάκια ορφανά ξεκινάμε και σε 4 κουταλιές από το ελαιόλαδο τηγανίζουμε τις 5 μελιτζάνες και από τις δύο πλευρές, ώσπου να ροδίσουν.
- Τις βγάζουμε από το τηγάνι σε ένα πιάτο, πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
- Σε 2 κουταλιές από το υπόλοιπο λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και την τριμμένη μελιτζάνα, ώσπου να μαραθούν και να ροδίσουν ελαφρώς.
- Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα μεγάλο μπολ και μόλις χλιαρύνει ελαφρώς, προσθέτουμε τα αυγά, τη φέτα, την ντομάτα, τη ρίγανη και αλατοπίπερο.
- Ανακατεύουμε το μείγμα με ένα κουτάλι.
- Απλώνουμε τις κομμένες μελιτζάνες σε ένα ταψί ή σε ένα πυρέξ που να τις χωράει ακριβώς, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
- Τις ανοίγουμε ελαφρώς με ένα κουτάλι ώστε να σχηματίσουμε κοιλότητα και τις γεμίζουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε.
- Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 220°C για περίπου 20 λεπτά.
Πηγή: gastronomos.gr
Διαβάστε επίσης:
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα