Τα υλικά και η εκτέλεση
Κέικ με ταχίνι από την Αργυρώ, νόστιμο κέικ χωρίς γλουτένη με σταφίδες και μέλι.
Υλικά
- 4 φλ. αλεύρι
- 3/4 φλ. ταχίνι
- 1 μέλι
- 1 φλ. λάδι
- 1 φλ. χυμό πορτοκάλι
- 1/4 φλ. κονιάκ
- 1 τεμάχιο/ια πορτοκάλι ξύσμα
- 1 κ.γ. κανέλα κοφτό
- 1 κ.γ. γαρίφαλο
- 1 τεμάχιο/ια μπεικιν παουντερ
- 1 φλ. σταφίδες
- 1/2 φλ. καρύδια
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε πρώτα το μπέικιν με το αλεύρι.
- Διαλύουμε το ταχίνι με λίγο χυμό.
- Βάζουμε σε μπολ το μέλι, το λάδι, το ταχίνι, το χυμό, το κονιάκ, το ξύσμα, την κανέλα και τα γαρύφαλα.
- Δουλεύουμε το μίγμα πολύ γρήγορα με κυκλικές κινήσεις με σύρμα για να ενωθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι με το baking powder.
- Τέλος προσθέτουμε την σταφίδα με το καρύδι.
- Απαλά ανακατεύουμε.
- Λαδώνουμε 2 μακρόστενες φόρμες των 22 εκ. και τις αλευρώνουμε.
- Ισομοιράζουμε το μίγμα.
Ψήσιμο – Χρόνος
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 ºC στις αντιστάσεις στη κάτω σχάρα για περίπου 1 ώρα.
- Θέλει καλό ψήσιμο γιατί κρατάει υγρασία.
- Ελέγχουμε με την λάμα του μαχαιριού.
- Δεν ανοιγοκλείνουμε τον φούρνο όταν ψήνουμε.
- Είναι προτιμότερο να ψήσουμε σε μακρόστενες φόρμες παρά σε στρογγυλή βαθιά φόρμα γιατί ξεφορμάρεται δύσκολα.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα