Style 05.06.2025, 2:05

Τέλειο κέικ με ταχίνι χωρίς γλουτένη

Τα υλικά και η εκτέλεση

Κέικ με ταχίνι από την Αργυρώ, νόστιμο κέικ χωρίς γλουτένη με σταφίδες και μέλι.

Υλικά

  • 4 φλ. αλεύρι
  • 3/4 φλ. ταχίνι
  • 1 μέλι
  • 1 φλ. λάδι
  • 1 φλ. χυμό πορτοκάλι
  • 1/4 φλ. κονιάκ
  • 1 τεμάχιο/ια πορτοκάλι ξύσμα
  • 1 κ.γ. κανέλα κοφτό
  • 1 κ.γ. γαρίφαλο
  • 1 τεμάχιο/ια μπεικιν παουντερ
  • 1 φλ. σταφίδες
  • 1/2 φλ. καρύδια

Εκτέλεση

  • Κοσκινίζουμε πρώτα το μπέικιν με το αλεύρι.
  • Διαλύουμε το ταχίνι με λίγο χυμό.
  • Βάζουμε σε μπολ το μέλι, το λάδι, το ταχίνι, το χυμό, το κονιάκ, το ξύσμα, την κανέλα και τα γαρύφαλα.
  • Δουλεύουμε το μίγμα πολύ γρήγορα με κυκλικές κινήσεις με σύρμα για να ενωθούν τα υλικά.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι με το baking powder.
  • Τέλος προσθέτουμε την σταφίδα με το καρύδι.
  • Απαλά ανακατεύουμε.
  • Λαδώνουμε 2 μακρόστενες φόρμες των 22 εκ. και τις αλευρώνουμε.
  • Ισομοιράζουμε το μίγμα.

Ψήσιμο – Χρόνος

  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 ºC στις αντιστάσεις στη κάτω σχάρα για περίπου 1 ώρα.
  • Θέλει καλό ψήσιμο γιατί κρατάει υγρασία.
  • Ελέγχουμε με την λάμα του μαχαιριού.
  • Δεν ανοιγοκλείνουμε τον φούρνο όταν ψήνουμε.
  • Είναι προτιμότερο να ψήσουμε σε μακρόστενες φόρμες παρά σε στρογγυλή βαθιά φόρμα γιατί ξεφορμάρεται δύσκολα.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα