Style 30.04.2024, 3:27

Λαμπριάτικα Πασχαλινά κουλουράκια

Με γεύση σαν να τρώτε τσουρέκι

Αυτά τα Πασχαλινά κουλουράκια είναι σαν να δοκιμάζετε τσουρέκι.

Αν είστε φαν του τσουρεκιού, τότε αυτή η συνταγή για κουλουράκια θα σας ενθουσιάσει, καθώς κάθε δαγκωνιά είναι τόσο μαστιχωτή που είναι σαν να δοκιμάζετε κουλουράκια με γεύση τσουρέκι. Έχουν υπέροχο άρωμα που θα γεμίσει όλο το σπίτι και σίγουρα θα τα λατρέψουν όλοι.

Υλικά :

  • 2 γρ. μαστίχα
  • 180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 80 γρ. μέλι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 7 γρ. μαχλέπι σε σκόνη
  • 320 γρ. βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
  • 700 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 3 αυγά μέτρια
  • 60 γρ. γάλα
  • 30 γρ. κονιάκ
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κρόκο αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό

Οδηγίες :

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Σε ένα γουδί βάζουμε τη μαστίχα, 10 γρ. ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνει σκόνη η μαστίχα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε το ξύσμα από τα πορτοκάλια, τα 170 γρ. ζάχαρη, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας, το μαχλέπι, το βούτυρο και χτυπάμε πολύ καλά με το σύρμα για 7-8 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε στο μίξερ 1 κ.σ. αλεύρι και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Περιμένουμε να απορροφηθεί το ένα για να βάλουμε το επόμενο.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα, το κονιάκ και χτυπάμε δυνατά μέχρι να απορροφηθούν.
  • Ανακατεύουμε, με ένα κουτάλι, σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν και τα βάζουμε στο μίξερ. Χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να αρχίσει να δένει το μείγμα.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το μείγμα με τα χέρια μέχρι να δέσει η ζύμη μας.
  • Παίρνουμε λίγη ζύμη (περίπου 30-35 γρ.) και πλάθουμε τα κουλουράκια. Καλό θα ήταν να έχουν το ίδιο μέγεθος για να ψηθούν στον ίδιο χρόνο.
  • Βάζουμε τα κουλουράκια σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο. Ψήνουμε για 20 λεπτά.
  • Αφαιρούμε, αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Πηγή: queen.gr

Διαβάστε επίσης:

Πασχαλινά κουλουράκια

Ιταλική φοκάτσια με ντομάτα και ελιές

Πολίτικο τσουρέκι: H αυθεντική συνταγή από μια μαστόρισσα της Πόλης


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα