Τα υλικά και η εκτέλεση
Εύκολη συνταγή για την αγαπημένη Lemon pie με μπισκότο. Απολαύστε τη με καφέ και καλή παρέα!
Υλικά
Για τη βάση
- 1½ συσκ. μπισκότα γεμιστά (278 γρ.)
- 125 γρ. βούτυρο λιωμένο (κρύο)
Για την κρέμα λεμόνι
- 300 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- Χυμό από 2 λεμόνια
- Ξύσμα από 2 λεμόνια
- 1 κ.γ. ζελατίνη
- 1 κ.σ. νερό
Για τη lemon pie με μπισκότο
- Αρχικά βγάζουμε την κρέμα από τα μπισκότα και τρίβουμε το υπόλοιπο μπισκότο να γίνει σκόνη.
- Βάζουμε την ζελατίνη με το νερό σ’ ένα μπολ και το βάζουμε σε μπεν μαρί να λιώσει.
- Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
- Παίρνουμε το ξύσμα και το χυμό από τα λεμόνια.
- Θα χρησιμοποιήσουμε φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ για τη lemon pie με μπισκότο.
- Ενώνουμε το βούτυρο με το τριμμένο μπισκότο και ανακατεύουμε καλά.
- Στρώνουμε στη φόρμα και παγώνουμε στο ψυγείο τη βάση για λίγα λεπτά.
- Αφρατεύουμε το τυρί με σύρμα ή μίξερ και προσθέτουμε την κρέμα από τα μπισκότα, το ζαχαρούχο, τον χυμό και το ξύσμα.
- Στη συνέχεια βάζουμε την ζελατίνη και αδειάζουμε την κρέμα στην παγωμένη βάση.
- Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά και στολίζουμε με μπισκότα.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα