Style 03.10.2024, 23:42

Κατσικάκι λεμονάτο με μελωμένες πατάτες στο φούρνο

Το πιο κλασικό ελληνικό, κυριακάτικο φαγητό

Το κατσικάκι λεμονάτο στήνεται σε 5΄, το βάζετε στο φούρνο να ψήνεται και χαλαρώνετε. Θέλετε τίποτα καλύτερο; Συνοδέψτε το µε πράσινη σαλάτα και τραγανό ψωμάκι.

Υλικά

  • 1½ kg κατσικάκι κομμένο σε μερίδες
  • 10 μεγάλες πατάτες
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 ζουμερά λεμόνια
  • 4 σκελ. σκόρδο με το ντύμα τους
  • 2 κλων. φρέσκια ρίγανη
  • 2 κλων. φρέσκο θυμάρι
  • 2 κ.σ. γεμάτες μουστάρδα
  • 1 ποτήρι νερό
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το λεμονάτο κατσικάκι

  • Για το κατσικάκι στο φούρνο με πατάτες, βγάζουμε το κατσικάκι από το ψυγείο και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για λίγη ώρα.
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη ρίγανη, το θυμάρι, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Τα χτυπάμε µε σύρμα, να γίνουν σαν κρέμα.
  • Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες. Τις βάζουμε στο ταψί.
  • Προσθέτουμε τις ολόκληρες σκελίδες σκόρδο.
  • Περιχύνουμε με το αρωματικό λαδολέμονο Κρατάμε 2-3 κουταλιές λαδολέμονο για το αρνί.
  • Ανακατεύουμε καλά τις πατάτες να λαδωθούν.
  • Από πάνω τοποθετούμε το κατσικάκι.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο κατσικάκι και περιχύνουμε µε το μίγμα που αλείψαμε τις πατάτες. Κάνουμε μασάζ στο κρέας να λαδωθεί παντού.
  • Τέλος, ρίχνουμε στο ταψί το νερό.
  • Σκεπάζουμε µε αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο, κλείνοντας γύρω γύρω το ταψί. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και γάστρα.
  • Ψήνουμε στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα για 1 ώρα στους 200°C.
  • Ξεσκεπάζουμε το ταψί, χαμηλώνουμε στους 180°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ψηθεί το κρέας και να μελώσουν οι πατάτες.

Πηγή: argiro.gr


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα