Το πιο κλασικό ελληνικό, κυριακάτικο φαγητό
Το κατσικάκι λεμονάτο στήνεται σε 5΄, το βάζετε στο φούρνο να ψήνεται και χαλαρώνετε. Θέλετε τίποτα καλύτερο; Συνοδέψτε το µε πράσινη σαλάτα και τραγανό ψωμάκι.
Υλικά
- 1½ kg κατσικάκι κομμένο σε μερίδες
- 10 μεγάλες πατάτες
- 3/4 φλ. ελαιόλαδο
- 2 ζουμερά λεμόνια
- 4 σκελ. σκόρδο με το ντύμα τους
- 2 κλων. φρέσκια ρίγανη
- 2 κλων. φρέσκο θυμάρι
- 2 κ.σ. γεμάτες μουστάρδα
- 1 ποτήρι νερό
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το λεμονάτο κατσικάκι
- Για το κατσικάκι στο φούρνο με πατάτες, βγάζουμε το κατσικάκι από το ψυγείο και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για λίγη ώρα.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη ρίγανη, το θυμάρι, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Τα χτυπάμε µε σύρμα, να γίνουν σαν κρέμα.
- Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες. Τις βάζουμε στο ταψί.
- Προσθέτουμε τις ολόκληρες σκελίδες σκόρδο.
- Περιχύνουμε με το αρωματικό λαδολέμονο Κρατάμε 2-3 κουταλιές λαδολέμονο για το αρνί.
- Ανακατεύουμε καλά τις πατάτες να λαδωθούν.
- Από πάνω τοποθετούμε το κατσικάκι.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο κατσικάκι και περιχύνουμε µε το μίγμα που αλείψαμε τις πατάτες. Κάνουμε μασάζ στο κρέας να λαδωθεί παντού.
- Τέλος, ρίχνουμε στο ταψί το νερό.
- Σκεπάζουμε µε αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο, κλείνοντας γύρω γύρω το ταψί. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και γάστρα.
- Ψήνουμε στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα για 1 ώρα στους 200°C.
- Ξεσκεπάζουμε το ταψί, χαμηλώνουμε στους 180°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ψηθεί το κρέας και να μελώσουν οι πατάτες.
Πηγή: argiro.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα