Style 06.02.2025, 1:30

Λιγκουίνι με φινόκιο και σαρδέλες

Δείτε τη συνταγή 

Το αρωματικό φινόκιο και οι σαρδέλες συνδυάζονται με κρασί και κουκουνάρι σε αυτή την ιδιαίτερη θαλασσινή μακαρονάδα.

Υλικά
Μερίδες: 4

  • 500 γρ. λιγκουίνι (1 πακέτο)
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 φιλέτα αντζούγιας, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα
  • 1/2 φινόκιο, ψιλοκομμένο
  • 70 ml λευκό κρασί, ξηρό
  • 2 ίνες κρόκος Κοζάνης
  • 1 κουτ. σούπας κουκουνάρι
  • 8 σαρδέλες, φιλεταρισμένες και κομμένες σε φέτες
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1/4 κουτ. γλυκού ξύσμα από λεμόνι ακέρωτο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας ψωμί τριμμένο σαν ψίχουλα, κατά προτίμηση από μπαγιάτικο ψωμί, ψημένα στο γκριλ του
  • φούρνου για 7-8 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανά

Διαδικασία

  • Για να ετοιμάσουμε τα λιγκουίνι με φινόκιο και σαρδέλες σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναφέρουν οι οδηγίες στη συσκευασία και σουρώνουμε.
  • Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις αντζούγιες με το κρεμμύδι και το φινόκιο για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  • Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον κρόκο Κοζάνης και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Ρίχνουμε το κουκουνάρι και τις σαρδέλες και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα οι σαρδέλες.
  • Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τα ζυμαρικά, αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Σερβίρουμε με τα καβουρδισμένα ψίχουλα ψωμιού.

Πηγή: gastronomos.gr


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα