Δείτε τη συνταγή
Το πόσο ταιριάζει η κάπως γλυκιά γεύση του σπανακιού με την αλμύρα της αντζούγιας δεν λέγεται! Μια εύκολη μακαρονάδα που θα λατρέψουμε όλοι, μικροί και μεγάλοι.
Υλικά
Μερίδες: 6
- 500 γρ. μακαρόνια χοντρά, για παστίτσιο, σπασμένα με το χέρι μας σε 3 κομμάτια
- 600 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο και χοντροκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, σε φετάκια
- 6 φιλέτα αντζούγιας (διατηρημένα σε λάδι), καλά ξεπλυμένα και χοντροκομμένα
- ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι
- 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 70 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μακαρόνια χοντρά με σπανάκι και αντζούγιες, αρχικά βράζουμε, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρουμε το σκόρδο με τις αντζούγιες για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι σχεδόν να διαλυθούν.
- Ρίχνουμε το σπανάκι, αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να μειωθεί ο όγκος του.
- Μεταφέρουμε τα μακαρόνια με μια τσιμπίδα στην κατσαρόλα με το σπανάκι, μαζί με το λίγο νερό που θα πάρουμε κατά τη μεταφορά.
- Ανακατεύουμε απαλά, αλλά καλά, ώστε να αναμειχθούν.
- Σκορπίζουμε το ξύσμα λεμονιού και την παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως τα μακαρόνια.
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα