Style 06.05.2025, 0:43

Μακαρόνια χοντρά με σπανάκι και αντζούγιες

Δείτε τη συνταγή 

Το πόσο ταιριάζει η κάπως γλυκιά γεύση του σπανακιού με την αλμύρα της αντζούγιας δεν λέγεται! Μια εύκολη μακαρονάδα που θα λατρέψουμε όλοι, μικροί και μεγάλοι.

Υλικά
Μερίδες: 6

  • 500 γρ. μακαρόνια χοντρά, για παστίτσιο, σπασμένα με το χέρι μας σε 3 κομμάτια
  • 600 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο και χοντροκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, σε φετάκια
  • 6 φιλέτα αντζούγιας (διατηρημένα σε λάδι), καλά ξεπλυμένα και χοντροκομμένα
  • ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε μακαρόνια χοντρά με σπανάκι και αντζούγιες, αρχικά βράζουμε, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
  • Σοτάρουμε το σκόρδο με τις αντζούγιες για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι σχεδόν να διαλυθούν.
  • Ρίχνουμε το σπανάκι, αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να μειωθεί ο όγκος του.
  • Μεταφέρουμε τα μακαρόνια με μια τσιμπίδα στην κατσαρόλα με το σπανάκι, μαζί με το λίγο νερό που θα πάρουμε κατά τη μεταφορά.
  • Ανακατεύουμε απαλά, αλλά καλά, ώστε να αναμειχθούν.
  • Σκορπίζουμε το ξύσμα λεμονιού και την παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως τα μακαρόνια.

Πηγή: gastronomos.gr


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα