Style 14.08.2024, 5:32

Μανιταρόπιτα ρολό: Η απόλυτη απόλαυση για λάτρεις των μανιταριών

Τα υλικά και η εκτέλεση

Καταπληκτική μανιταρόπιτα ρολό με ζαμπόν και κρέμα τυριών Φτιάξτε την όλοι! Θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

Υλικά

Για την μανιταρόπιτα σε ρολό

  • 1 συσκ. χωριάτικο φύλλο ή 2 φύλλα σφολιάτας
  • 700 γρ. μανιτάρια φρέσκα ασπρομανίταρα και πόρτο μπέλο
  • 3 φρέσκα τρυφερά κρεμμύδια
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 250 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 1-2 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
  • Λίγο ελαιόλαδο για την επάλειψη των ρολών

Για την κρέμα 4 τυριά

  • 500 γρ. γάλα
  • 3 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 αυγά
  • Από 200 γραμ. κασέρι, γραβιέρα, έμενταλ και κεφαλογραβιέρα

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε πρώτα τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες.
  • Ζεσταίνουμε να κάψει μεγάλο βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, 3-4 κ.σ.
  • Ρίχνουμε το σκόρδο σπασμένο και τα μανιτάρια.
  • Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 6-7 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα να πιούν όλα τα υγρά τους.
  • Αλατίζουμε κατά τη διάρκεια του σοταρίσματος.
  • Προς το τέλος, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια με τα φύλλα τους και 2-3 πρέζες μοσχοκάρυδο.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ζαμπόν.

Για την κρέμα

  • Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα και το κορν φλάουρ, αλατίζουμε και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα για λίγα λεπτά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αβγά, ανακατεύοντας γρήγορα με σύρμα και ρίχνουμε τα τυριά τριμμένα ή ψιλοκομμένα.
  • Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι.
  • Τρίβουμε πιπέρι.
  • Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και να σφίξει η κρέμα 4 τυριά.
  • Τέλος προσθέτουμε τα μανιτάρια.
  • Ανακατεύουμε.

Για το στήσιμο

  • Ανοίγουμε το χωριάτικο φύλλο.
  • Απλώνουμε λαδόκολλα στον πάγκο.
  • Βάζουμε ένα φύλο επάνω, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε το δεύτερο φύλλο τσαλακωμένο.
  • Απλώνουμε το 1/3 της γέμισης.
  • Τυλίγουμε σε ρολό με προσοχή σφραγίζοντας τις άκρες.
  • Με την ένωση προς τα κάτω, το βάζουμε στο λαδωμένο ταψί.
  • Όμοια φτιάχνουμε και τα άλλα δυο ρολά.
  • Αλείφουμε με λίγο λάδι την επιφάνεια των ρολών και τρυπάμε ελαφρά την επιφάνεια.

Για το ψήσιμο

  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά περίπου.
  • Τα ρολά είναι έτοιμα όταν ξεροψηθεί το φύλλο και γίνει τραγανό.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα