Δείτε τη συνταγή
Φτιάξτε την πιο νόστιμη ομελέτα με μανούρα Νάξου ή άλλο απαλό τυρί.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 180 γρ. μανούρα(ή μανούρι ή νωπό ανθότυρο ή φρέσκια μυζήθρα), σε 4 ισόπαχες φέτες
- 8 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
- 50 ml ελαιόλαδο μπόλικο
- αλάτι
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την μανουρομελέτα σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τοποθετούμε το σκεύος σε μέτρια φωτιά.
- Απλώνουμε εκεί τις φέτες τυριού, καλύπτοντας τον πυθμένα του τηγανιού, και ζεσταίνουμε μέχρι να αρχίσουν να λιώνουν.
- Αδειάζουμε από πάνω τους τα αυγά και αλατίζουμε καλά.
- Ψήνουμε την ομελέτα μέχρι τα αυγά να σταθεροποιηθούν περιμετρικά της ομελέτας.
- Την καπακώνουμε με ένα μεγάλο πιάτο (ή με μεγάλο καπάκι κατσαρόλας) και τουμπάρουμε με προσοχή το σκεύος για να έρθει η ψημένη πλευρά της ομελέτας προς τα πάνω.
- Την αφήνουμε γλιστρήσει στο τηγάνι με την άψητη πλευρά προς τα κάτω και ψήνουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει και αυτή.
- Σερβίρουμε τη μανουρομελέτα ζεστή.
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα