Style 18.01.2025, 19:54

Συνταγή: Μανουρομελέτα

Δείτε τη συνταγή 

Φτιάξτε την πιο νόστιμη ομελέτα με μανούρα Νάξου ή άλλο απαλό τυρί.

Υλικά
Μερίδες: 4

  • 180 γρ. μανούρα(ή μανούρι ή νωπό ανθότυρο ή φρέσκια μυζήθρα), σε 4 ισόπαχες φέτες
  • 8 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 50 ml ελαιόλαδο μπόλικο
  • αλάτι

Διαδικασία

  • Για να ετοιμάσουμε την μανουρομελέτα σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τοποθετούμε το σκεύος σε μέτρια φωτιά.
  • Απλώνουμε εκεί τις φέτες τυριού, καλύπτοντας τον πυθμένα του τηγανιού, και ζεσταίνουμε μέχρι να αρχίσουν να λιώνουν.
  • Αδειάζουμε από πάνω τους τα αυγά και αλατίζουμε καλά.
  • Ψήνουμε την ομελέτα μέχρι τα αυγά να σταθεροποιηθούν περιμετρικά της ομελέτας.
  • Την καπακώνουμε με ένα μεγάλο πιάτο (ή με μεγάλο καπάκι κατσαρόλας) και τουμπάρουμε με προσοχή το σκεύος για να έρθει η ψημένη πλευρά της ομελέτας προς τα πάνω.
  • Την αφήνουμε γλιστρήσει στο τηγάνι με την άψητη πλευρά προς τα κάτω και ψήνουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει και αυτή.
  • Σερβίρουμε τη μανουρομελέτα ζεστή.

Πηγή: gastronomos.gr


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα