Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής
Μάραθα φυτρώνουν παντού στη Σύρο. Η ντόπια καλομαγείρισσα Μαρίκα Πρέκα μας ετοίμασε με αυτά μια υπέροχη μαραθόπιτα με σπανάκι και λουκάνικα.
Υλικά
Μερίδες: για ταψί 35 x 25 εκ.
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 50 γρ. μάραθος, ψιλοκομμένος
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
- 2 αυγά, χτυπημένα με ένα πιρούνι
- 70 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 500 γρ. σπανάκι, λεπτοκομμένο
- 250 γρ. συριανά λουκάνικα με μάραθο, ψιλοκομμένα
- 60 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για το λάδωμα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κουτ. σούπας σουσάμι
Διαδικασία
- Για τη μαραθόπιτα, ξεκινάμε και σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα λουκάνικα για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Ρίχνουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μειωθεί ο όγκος του και να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
- Αδειάζουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
- Προσθέτουμε τα αυγά, το τυρί και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και λαδώνουμε ένα ταψί 35 x 23 εκ.
- Απλώνουμε στο ταψί το ένα φύλλο σφολιάτας, έτσι ώστε να καλύψουμε τον πάτο και τα τοιχώματα.
- Αδειάζουμε τη γέμιση, τη στρώνουμε ομοιόμορφα και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
- Πιέζουμε τις άκρες των 2 φύλλων ώστε να ενωθούν και να εγκλωβίσουν τη γέμιση και χαράσσουμε την επιφάνεια σε κομμάτια.
- Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο λάδι, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά.
Πηγή: gastronomos.gr
Διαβάστε επίσης:
Γαριδομακαρονάδα με λευκή σάλτσα
Παγωτό με φρέσκια μυζήθρα από την Πάρο
Παγωτό βύσσινο με γιαούρτι
Τάρτα με μανιτάρια
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα