Style 01.12.2024, 22:42

Μαστιχωτά μπισκότα με τζίντζερ

Δείτε την συνταγή 

Η μελάσα δίνει ξεχωριστή, ελαφρώς καπνιστή νοστιμιά και το τζίντζερ με τα υπόλοιπα μπαχαρικά χαρίζουν ζεστές νότες σε αυτά τα απολαυστικά μαστιχωτά γιορτινά μπισκότα! Αυτή είναι μία πολύ εύκολη συνταγή.

Υλικά

  • 170 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. (1 κούπα) ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 170 γρ. (1/2 κούπα) μελάσα
  • 1 αυγό
  • 300 γρ. (2 γεμάτες κούπες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 10 γρ. (2 κουτ. γλυκού) μαγειρική σόδα
  • 2,5 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) αλάτι
  • 5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) τζίντζερ σε σκόνη
  • 5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) κανέλα σε σκόνη
  • 2 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) γαρίφαλο σε σκόνη

Διαδικασία

  • Για τα μαστιχωτά μπισκότα με τζίντζερ αρχικά χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη μελάσα και το αυγό.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, το τζίντζερ, την κανέλα και το γαρίφαλο και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Τυλίγουμε το ζυμάρι με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί όλο το βράδυ στο ψυγείο.
  • Πλάθουμε μπαλάκια από τη ζύμη και τα αραδιάζουμε σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα.
  • Αφήνουμε κενό μερικών εκατοστών μεταξύ τους, γιατί απλώνουν στο ψήσιμο.
  • Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10-12 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.

Πηγή: gastronomos.gr


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα