Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής
Η μελάσα δίνει ξεχωριστή, ελαφρώς καπνιστή νοστιμιά και το τζίντζερ με τα υπόλοιπα μπαχαρικά χαρίζουν ζεστές νότες σε αυτά τα απολαυστικά μαστιχωτά γιορτινά μπισκότα!
Υλικά
Μερίδες: 36
- 170 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. (1 κούπα) ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
- 170 γρ. (1/2 κούπα) μελάσα
- 1 αυγό
- 300 γρ. (2 γεμάτες κούπες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
- 10 γρ. (2 κουτ. γλυκού) μαγειρική σόδα
- 2,5 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) αλάτι
- 5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) τζίντζερ σε σκόνη
- 5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) κανέλα σε σκόνη
- 2 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) γαρίφαλο σε σκόνη
Διαδικασία
- Για τα μαστιχωτά μπισκότα με τζίντζερ αρχικά χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη μελάσα και το αυγό.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, το τζίντζερ, την κανέλα και το γαρίφαλο και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Τυλίγουμε το ζυμάρι με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί όλο το βράδυ στο ψυγείο.
- Πλάθουμε μπαλάκια από τη ζύμη και τα αραδιάζουμε σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα.
- Αφήνουμε κενό μερικών εκατοστών μεταξύ τους, γιατί απλώνουν στο ψήσιμο.
- Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10-12 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα