Style 07.11.2024, 23:36

Μαστιχωτά μπισκότα με τζίντζερ

Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής

Η μελάσα δίνει ξεχωριστή, ελαφρώς καπνιστή νοστιμιά και το τζίντζερ με τα υπόλοιπα μπαχαρικά χαρίζουν ζεστές νότες σε αυτά τα απολαυστικά μαστιχωτά γιορτινά μπισκότα!

Υλικά

Μερίδες: 36

  • 170 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. (1 κούπα) ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 170 γρ. (1/2 κούπα) μελάσα
  • 1 αυγό
  • 300 γρ. (2 γεμάτες κούπες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 10 γρ. (2 κουτ. γλυκού) μαγειρική σόδα
  • 2,5 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) αλάτι
  • 5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) τζίντζερ σε σκόνη
  • 5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) κανέλα σε σκόνη
  • 2 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) γαρίφαλο σε σκόνη

Διαδικασία

  1. Για τα μαστιχωτά μπισκότα με τζίντζερ αρχικά χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη μελάσα και το αυγό.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, το τζίντζερ, την κανέλα και το γαρίφαλο και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Τυλίγουμε το ζυμάρι με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί όλο το βράδυ στο ψυγείο.
  4. Πλάθουμε μπαλάκια από τη ζύμη και τα αραδιάζουμε σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα.
  5. Αφήνουμε κενό μερικών εκατοστών μεταξύ τους, γιατί απλώνουν στο ψήσιμο.
  6. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10-12 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.

Πηγή: gastronomos.gr


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα