Style 01.07.2024, 8:12

Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια

Μια αγαπημένη συνταγή για σαλάτα 

Τα μαυρομάτικα μαζί με τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια δίνουν έναν τέλειο συνδυασμό που θα απογειώσει ο φρέσκος μαϊντανός. Μην ξεχάσετε να πασπαλίσετε με μαϊντανό, γιατί εκεί είναι όλη η φρεσκάδα και η ζωντάνια.

Υλικά

  • 500 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. κόκκινο ξίδι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες (δαχτυλίδια)
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης στο λάδι τους (έτοιμες) ψιλοκομμένες
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  • Βάζουμε πρώτα σε μια κατσαρόλα τα μαυρομάτικα φασόλια και τα αφήνουμε να βράσουν για 5΄.
  • Τα στραγγίζουμε και πετάμε το νερό.
  • Τα βράζουμε με καθαρό νερό για άλλα 20΄ και προσθέτουμε αλάτι την ώρα που βράζουν. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Χρησιμοποιούμε μια σαλατιέρα και τα βάζουμε μέσα.
  • Ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.
  • Τα προσθέτουμε μαζί με τα δαχτυλίδια κρεμμυδιού στη σαλατιέρα.
  • Χτυπάμε το λάδι και το ξίδι με μπόλικο αλατοπίπερο, να γίνει κρέμα.
  • Περιχύνουμε και ανακατεύουμε.
  • Πασπαλίζουμε με μπόλικο μαϊντανό.
  • Ανακατεύουμε 2-3 φορές τη σαλάτα με ένα κουτάλι, να μαριναριστούν καλά τα υλικά πριν τη σερβίρουμε.

Μυστικά

  • Ζεματάμε τα φασόλια για 5′ και πετάμε το νερό.
  • Μπορείτε τη σαλάτα αυτή να την κάνετε ακόμα πιο πλούσια και να προσθέσετε υλικά της αρεσκείας σας όπως ελιές ή μανιτάρια.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:

Λαχταριστή συνταγή για πανακότα με γιαούρτι

Ρυζοσαλάτα µε κοτόπουλο – Το τέλειο συνοδευτικό για πολλά φαγητά

Λαχταριστές αυγοφέτες με ψωμί του τοστ

Σοκολατένιο ψωμί με φουντούκια

Καρυδόπιτα με σιρόπι σοκολάτας

Εύκολο μοσχάρι με μαυροδάφνη και μανιτάρια

 


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα