Style 21.05.2024, 22:36

Μελόπιτα με ανθότυρο

Μόνο με 5 υλικά 

Με αρωματικό μέλι, ολόφρεσκο ανοιξιάτικο τυρί και αυγά, η μελόπιτα δια χειρός Δημήτρη Μακρυνιώτη, είναι εύκολη και γευστική.

Υλικά

  • 500 γρ. ανθότυρο νωπό, ανάλατο
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. μέλι
  • 3 αυγά μεσαίου μεγέθους
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Διαδικασία

  • Για τη μελόπιτα ξεκινάμε και σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ανθότυρο με τη ζάχαρη και το μέλι και ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Προσθέτουμε τα αυγά και το ξύσμα και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 22 εκ. και το πασπαλίζουμε καλά και παντού με το σιμιγδάλι.
  • Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο ταψάκι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στη λειτουργία του αέρα, για περίπου 50 λεπτά.
  • Γαρνίρουμε τη μελόπιτα, όπως είναι καυτή, με μέλι και ξηρούς καρπούς.

Διαβάστε επίσης:

Εκλέρ ταψιού

Συνταγή: Γλυκό ψυγείου με ζελέ

Cake roll με μαρμελάδα


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα