Έξυπνα κόλπα για να αποθηκεύονται σωστά τα μήλα και να διατηρούνται περισσότερο φρέσκα
Τα μήλα είναι από τα φρούτα που πετιούνται περισσότερο σε όλο τον κόσμο. Συγκεκριμένα, 2,4 δισεκατομμύρια μήλα ετησίως καταλήγουν στα σκουπίδια.
Όπως αναφέρει η «Mirror», 88 μήλα πετιούνται από κάθε βρετανικό νοικοκυριό κάθε χρόνο – οδηγώντας σε εθνική σπατάλη 2,4 δισεκατομμυρίων συνολικά, όπως αποκάλυψε έρευνα του κολοσσού των σούπερ μάρκετ Aldi.
Αυτό αποτελεί μέρος του ευρύτερου ζητήματος της σπατάλης τροφίμων, με περισσότερους από τους μισούς (54 τοις εκατό) Βρετανών να παραδέχονται ότι σκουπίζουν πάρα πολλά φρέσκα προϊόντα κάθε εβδομάδα, κοστίζοντας στα νοικοκυριά κατά μέσο όρο 468 £ ετησίως. Για να διατηρηθούν φρέσκα τα μήλα και άλλα φρούτα, πρέπει να αποθηκεύονται σωστά.
Έξυπνα κόλπα για να αποθηκεύονται σωστά τα μήλα και να διατηρούνται περισσότερο φρέσκα
Η ειδικός στα απορρίμματα τροφίμων Kate Hall προτείνει μερικές απλές αλλά αποτελεσματικές συμβουλές για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος.
Αρχικά, η ειδικός συνιστά να διατηρείτε τα μήλα στο συρτάρι του ψυγείου με χαμηλή υγρασία, γνωστό και ως crisper, το οποίο επιτρέπει καλύτερη ροή αέρα και ταιριάζει σε φρούτα με παχύτερο δέρμα, όπως τα μήλα. Η αποφυγή της υπερβολικής υγρασίας είναι το κλειδί για την πρόληψη της αλλοίωσης, επομένως το πού τοποθετείτε τα φρούτα σας έχει σημασία.
Είναι επίσης ζωτικής σημασίας να ελέγχετε τη θερμοκρασία του ψυγείου σας – η διατήρηση της θερμοκρασίας στους 5 βαθμούς Κελσίου ή χαμηλότερη μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της διαδικασίας ωρίμανσης, διασφαλίζοντας ότι τα μήλα σας παραμένουν τραγανά και νόστιμα, αναφέρει η Express.
Η Kate επίσης προειδοποιεί: «Ορισμένα φρούτα και λαχανικά όπως οι μπανάνες, τα μήλα και οι ντομάτες εκπέμπουν υψηλά επίπεδα αερίου αιθυλενίου (ένα φυσικό αέριο που παράγεται κατά την ωρίμανση των φρούτων), το οποίο μπορεί να προκαλέσει άλλα ευαίσθητα στο αιθυλένιο προϊόντα σας, όπως μούρα, κεράσια και σταφύλια. να ωριμάζουν και να καταστρέφονται γρηγορότερα – κρατήστε τα λοιπόν χωριστά!»
Αν και μπορεί να φαίνεται βολικό να κόβετε μήλα εκ των προτέρων σε φέτες για απογευματινά σνακ, η Kate συμβουλεύει να μην το κάνετε. Το κόψιμο των μήλων τα εκθέτει στον αέρα, με αποτέλεσμα να ροδίσουν και να χαλάσουν πιο γρήγορα. Είναι καλύτερα να τα διατηρήσετε ολόκληρα μέχρι να είστε έτοιμοι να τα φάτε ή να τα ψήσετε μαζί τους. Παρόμοια φροντίδα μπορεί να παρατείνει τη ζωή και άλλων προϊόντων.
Πηγή: newsbomb.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα