Style 30.06.2024, 1:58

Μιλφέιγ παγωτό για… δύσκολους ουρανίσκους

Τα υλικά και η εκτέλεση

Αν έχετε παγωτό στο ψυγείο, φτιάξτε αυτό το τέλειο & πανεύκολο μιλφέιγ σε παγωτό. Υπέροχο!

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 250 γραμ. παγωτό στρατσιατέλα
  • ζάχαρη άχνη
  • κακάο

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε το μιλφέιγ παγωτό, προθερμαίνοντας πρώτα το φούρνο μας στους 220ο C στον αέρα.
  • Στη συνέχεια στρώνουμε λαδόκολλα στην λαμαρίνα, απλώνουμε τη σφολιάτα στο ταψί και την τρυπάμε παντού με ένα πιρούνι.
  • Μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας σπιτική σφολιάτα αν έχετε χρόνο και κέφι.
  • Ψήνουμε τη σφολιάτα μας για 10-15′ μέχρι να ροδίσει.
  • Την αναποδογυρίζουμε και την πατάμε να ξεφουσκώσει.
  • Συνεχίζουμε το ψήσιμο της για 15′ περίπου έως ότου ροδίσει καλά έχει και γίνει τραγανή.
  • Την αφήνουμε στη σχάρα να κρυώσει.
  • Με μεγάλο κουτάλι παγωτού, παίρνουμε λίγες μπάλες παγωτό και τις ακουμπάμε σε δισκάκι στρωμένο με μια λαδόκολλα.
  • Το αφήνουμε στην κατάψυξη να σφίξουν καλά οι μπάλες παγωτό mille-feuille.
  • Σπάμε σε κομμάτια την σφολιάτα (τρίμματα) και κυλάμε μέσα τις παγωμένες μπάλες παγωτού να κολλήσουν σφολιάτα.
  • Τις βάζουμε σε πιάτο, ρίχνουμε τρίμματα σφολιάτας και άχνη ζάχαρη.
  • Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας σπιτική ζάχαρη άχνη ακολουθώντας τις οδηγίες της συνταγής.
  • Μπορούμε να γαρνίρουμε το πανεύκολο μιλφέιγ με κακάο ή σιρόπι σοκολάτας γι’ ακόμα μεγαλύτερη νοστιμιά και απόλαυση.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα