Χανιά 22.04.2024, 15:24

«Μίνωας 2024»: Καρέ – καρέ η επιχείρηση της Πυροσβεστικής στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Καρέ – καρέ η μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού και διάσωσης 26 ατόμων στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Είκοσι έξι άτομα έχουν εγκλωβιστεί στο Φαράγγι της Σαμαριάς. Έξι έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων οι δύο είναι σοβαρά. Έχει προηγηθεί σεισμός 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο στον υποθαλάσσιο χώρο, 20km βορειοανατολικά της πόλης των Χανίων, που επηρεάζει τις Π.Ε. Χανιών και Ρεθύμνου. Πρόκειται για ένα από τα σενάρια που περιλαμβάνονται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της άσκησης «Μινώας», η οποία πραγματοποιείται και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες και στους 24 δήμους της Κρήτης από το πρωί της Δευτέρας (22/4) έως και την Τρίτη (23/4), παρουσία του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια και του καθηγητή Γεωλογίας και Διαχείρισης φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιου Λέκκα.

Στις 10.20′ το πρωί οι κάτοικοι των νομών Χανίων και Ρεθύμνου, αλλά και του Ηρακλείου, έλαβαν προειδοποιητικό μήνυμα από το 112.

Και η μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού και διάσωσης ξεκινά…

άσκηση «Μίνωας 2024» Φωτ. ertnews.gr

Τρία ασθενοφόρα λαμβάνουν σήμα για να κατευθυνθούν άμεσα στην είσοδό του Φαραγγιού.

Με μεγάλη προσοχή μεταφέρονται, με φορεία οι πρώτοι πολυτραυματίες…

άσκηση «Μίνωας 2024» Φωτ. ertnews.gr

Η άσκηση, με την επωνυμία “Μίνωας”, είναι η μεγαλύτερη τέτοιας μορφής – και η πιο ρεαλιστική -που έχει διεξαχθεί ποτέ στην Ελλάδα, σε επίπεδο πεδίου και ξεκίνησε την Δευτέρα από τις περιφερειακές ενότητες Χανίων και Ρεθύμνου και συνεχίζεται την Τρίτη σε Ηράκλειο και Λασίθι. Την άσκηση διοργανώνουν το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας (ΟΑΣΠ) και η Περιφέρεια Κρήτης.

Συμμετέχουν Κεντρικοί φορείς (Υπουργεία, Κεντρικοί Οργανισμοί), η Περιφέρεια Κρήτης, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, οι Πρωτοβάθμιοι Ο.Τ.Α. Κρήτης, οι Εθελοντικές Οργανώσεις, οι Περιφερειακοί και Τοπικοί Φορείς, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, η ΑΔΜΗΕ, οι Φορείς Τηλεπικοινωνιών, οι Δομές Υγείας, οι Φορείς διαχείρισης Λιμένων και Αεροδρομίων, οι Τουριστικές Δομές, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, όλα τα σχολικά συγκροτήματα της Κρήτης, οι Εφορείες Αρχαιοτήτων κ.ά.

Με πληροφορίες από ertnews.gr


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα