Mε πικάντικη γεύση από την πάπρικα και τη δροσιά του γιαουτιού
Λαχταριστό πικάντικο μοσχάρι για τους λάτρεις των έντονων γεύσεων και όχι μόνο! Φτιάξτε το και θα το λατρέψετε!
Υλικά
- 1200 γρ. μοσχάρι (ποντίκι νουά ή χτένι σπάλας)
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ. πιπέρι καγέν (προαιρετικά)
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 1 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ εμπορίου
- 1 κ.σ. αλεύρι ή κορνφλάουερ
- Αλάτι
- 1 συσκ. γιαούρτι
Για το μοσχάρι
- Κόβουμε το κρέας σε μπουκιές.
- Σε πλασοτέ (ρηχή και φαρδιά) κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 6΄-7΄ ώσπου να γυαλίσει (όχι να κάνει χρώμα), ανακατεύοντας συνεχώς.
- Πασπαλίσουμε με την πάπρικα και το καγέν το κρέας,
- Σοτάρουμε το κρέας στην κατσαρόλα και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10΄ να βγάλει τα υγρά του στη βάση της κατσαρόλας.
- Καθαρίζουμε τις πιπεριές από σπόρους και μεμβράνες και τις ψιλοκόβουμε σε καρεδάκια (μικρά τετράγωνα) ή σε λεπτά μπαστουνάκια.
- Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια,
- Προσθέτουμε αλάτι.
- Σκεπάσουμε με καπάκι την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 15΄ ή ώσπου να μαλακώσει καλά το κρέας.
- Σ’ ένα μπολάκι διαλύουμε το αλεύρι με 2 κ.σ. νερό.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας να ενωθούν όπως κάνουμε όταν φτιάχνουμε αυγολέμονο.
- Παίρνουμε λίγο ζωμό από το φαγητό και όλο μαζί το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Σερβίρουμε με ρύζι.
- Εναλλακτικά το φαγητό αυτό μπορούμε να το φτιάξουμε και με χοιρινό (στρογγυλό ή κιλότο από μπούτι ή σπάλα).
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα