Διαφορετική γεύση… στο κλασικό φιλέτο
Αν θέλετε να δώσετε μια διαφορετική γεύση στο κλασικό μοσχαρίσιο φιλέτο, αυτή η συνταγή είναι ιδανική. Τα τρυφερά φιλετάκια παίρνουν βαθιά νοστιμιά από την μπίρα και διακριτική ένταση από τη μουστάρδα.
Υλικά
Μερίδες: 4-6
- 800 γρ. λεπτές φέτες μοσχαριού από τρανς ή κιλότο, χτυπημένες απο τον χασάπη μας ώστε να γίνουν πολύ λεπτές (εσκαλόπ), κομμένες σε φαρδιές λωρίδες
- 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
- 250 ml μπίρα ξανθιά
- 1 φλιτζ. τσαγιού νερό
- 3 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
- 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
- 1 φλιτζ. τσαγιού άνηθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος
- 1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι, τριμμένο
- 1/2 κουτ. γλυκού γλυκάνισος σε σπόρους, κοπανισμένος μέχρι να γίνει σκόνη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μοσχαρίσια φιλετάκια με μπίρα και μουστάρδα, αρχικά ανακατεύουμε, σε ένα ρηχό πιάτο, το μπαχάρι, το γλυκάνισο, λίγο αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Παίρνουμε ένα-ένα τα φιλετάκια και τα περνάμε από το μείγμα των μπαχαρικών πιέζοντας ώστε να καλυφθούν καλά και από τις 2 πλευρές.
- Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.
- Μόλις μαλακώσει, προσθέτουμε τα φιλετάκια και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, για 4 λεπτά συνολικά.
- Σβήνουμε με την μπίρα και προσθέτουμε το νερό.
- Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση, για περίπου 10 – 12 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το κορν φλάουρ και τον άνηθο.
- Τα προσθέτουμε στο σκεύος και το ανακινούμε, να πάει το μείγμα παντού.
- Μόλις δέσει κάπως η σάλτσα, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.
- Συνοδεύουμε, τα μοσχαρίσια φιλετάκια με μπίρα και μουστάρδα, ιδανικά, με ρύζι πιλάφι με καρεδάκια καρότου.
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα