Δείτε πως να τις φτιάξετε
Απολαυστικές νηστίσιμες μπάρες με σοκολάτα κουβερτούρα και αποξηραμένα φρούτα για ένα τονωτικό σνακ μέσα στη μέρα, στο σπίτι ή στο γραφείο.
20′ προετοιμασία
Σύνολο: 20′
Υλικά
Κομμάτια: 8-12
100 γρ. νιφάδες βρώμης, καβουρδισμένες στον φούρνο στους 180°C για 10-12 λεπτά
120 γρ. αποξηραμένα κεράσια (σε καλά ξηροκαρπάδικα) ή κράνμπερις ή σταφίδες – με διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα
2 γρ. αλάτι (περίπου 1/2 κουτ. γλυκού, κοφτό)
200 γρ. μέλι
25 ml ελαιόλαδο (5 κουτ. γλυκού)
5 ml εκχύλισμα βανίλιας (1 κουτ. γλυκού)
50 γρ. κουβερτούρα με 70-72% κακάο, ψιλοκομμένη
Διαδικασία
Για να ετοιμάσουμε τις μπάρες βρώμης με σοκολάτα και ξερά κεράσια: Σε ένα ευρύχωρο μπολ ανακατεύουμε καλά τις καβουρδισμένες νιφάδες βρώμης, τα αποξηραμένα κεράσια (ή όποιο φρούτο επιλέξουμε) και το αλάτι.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το μέλι μέχρι να κοχλάσει και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό. Πρέπει οπωσδήποτε να βράσει, αλλιώς δεν θα σταθεροποιηθούν οι μπάρες.
Το αφήνουμε να κρυώσει για 2 λεπτά, το προσθέτουμε στο μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε ξανά.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και να γίνει χλιαρό προς κρύο και προσθέτουμε την κουβερτούρα, ανακατεύοντας για να σκορπίσουν τα κομμάτια της ομοιόμορφα.
Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μικρό τετράγωνο ταψάκι με μήκος πλευράς 12 εκ. και αδειάζουμε εκεί το μείγμα, στρώνοντάς το ομοιόμορφα.
Το αφήνουμε να κρυώσει σε ένα δροσερό σημείο (κατά προτίμηση όχι στο ψυγείο) και αφού σταθεροποιηθεί, το κόβουμε σε μακρόστενες ή τετράγωνες μπάρες.
Τις φυλάσσουμε για αρκετές ημέρες σε μέρος δροσερό, σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα