Αναλυτικά η συνταγή
Τα χαρουποπαξίμαδα και το γιαούρτι που προσθέτουμε στο μείγμα του κιμά κάνουν αυτά μοσχαρίσια μπιφτέκια εξαιρετικά αφράτα!
20′ προετοιμασία
12′ ψήσιμο
Σύνολο: 32′
Υλικά
Μερίδες: 4
900 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος από ελιά
200 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
100 γρ. παξιμάδι χαρουπιού, τριμμένο στον πολυκόφτη
τα φύλλα από 6-7 κλωνάρια μαϊντανό, ψιλοκομμένα
100 γρ. γιαούρτι αγελάδας, στραγγιστό
2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε αφράτα, πικάντικα μοσχαρίσια μπιφτέκια με χαρουποπαξίμαδα, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ.
Στη συνέχεια, στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με την πάπρικα για 4 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Σε μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με το μείγμα κρεμμυδιού και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά.
Πλάθουμε 8 μπιφτέκια και τα τακτοποιούμε στο ταψί.
Ψήνουμε στο ράφι ακριβώς κάτω από το γκριλ, για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά.
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα