Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής
Μόνο με 4 υλικά γίνονται αυτά τα πανεύκολα μπισκότα βουτύρου με κακάο, που λιώνουν στο στόμα, όπως ακριβώς τα σκωτσέζικα σόρτμπρεντ.
Τα υλικά και η διαδικασία για τα πεντανόστιμα και λαχταριστά μπισκότα
Υλικά
Μερίδες: για 1 λαμαρίνα
- 210 γρ. (1 κούπα + 2/3 κούπας) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 γρ. βούτυρο αγελαδινό, κρύο
- 80 γρ. (7 κουτ. σούπας) ζάχαρη
- 20 γρ. (1/4 κούπας) κακάο
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μπισκότα με κακάο, ξεκινάμε βάζοντας στον κάδο του μίξερ το κρύο βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύουμε με το φτερό μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη που ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.
- Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω.
- Κόβουμε τη ζύμη στα τέσσερα και πλάθουμε κάθε κομμάτι σε φλογέρα πάχους περίπου 3 εκ.
- Με το μαχαίρι κόβουμε κάθε φλογέρα σε φετάκια-ροδέλες, ανά 1 1⁄2 εκατοστό.
- Τοποθετούμε τις ροδέλες πάνω σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, αφήνοντας μια απόσταση ανάμεσά τους.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και τα φυλάμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς ή σε πιατέλα, σκεπασμένα με μεμβράνη.
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα