Style 13.02.2025, 0:43

Μπίτερ σοκολάτα με εσπρέσο

Δείτε τη συνταγή 

Λαχταριστό ρόφημα σοκολάτας με έντονο άρωμα καφέ.

Υλικά
Μερίδες: Για 1 μεγάλη κούπα

160 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
80 γρ. κουβερτούρα γύρω στο 70% κακάο
1 μονή δόση εσπρέσο
κανέλα σε σκόνη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Διαδικασία

  • Για το μπίτερ ρόφημα σοκολάτας με εσπρέσο: ψιλοκόβουμε πολύ καλά την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Σε ένα μπρίκι βάζουμε το γάλα και ζεσταίνουμε, προσέχοντας να μη βράσει (πρέπει όμως να είναι πολύ καυτό). Παράλληλα, ετοιμάζουμε τον εσπρέσο.
  • Λίγο πριν βράσει το γάλα, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε στη σοκολάτα.
  • Ανακατεύουμε συνεχώς με μια κουτάλα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και προσθέτουμε τον εσπρέσο. Αν η θερμοκρασία του υγρού δεν είναι αρκετή και δεν λιώσει καλά η κουβερτούρα, μπορούμε να μεταφέρουμε το μπολ σε μπεν μαρί, μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.
  • Ζεσταίνουμε μια κούπα βάζοντας λίγο βραστό νερό το οποίο μετά χύνουμε. Σερβίρουμε τη ζεστή σοκολάτα στη ζεστή κούπα. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα.

Πηγή: gastronomos.gr


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα