Aυτά τα μπουτάκια ψήνονται σε μπίρα
Μπουτάκια κοτόπουλου ψημένα σε μπίρα, εκπληκτικό αποτέλεσμα, ζουμερά και με πλούσιο άρωμα.
Υλικά
- 24 κοπανάκια (μπουτάκια) κοτόπουλου
Για τη μαρινάδα
- 120 ml ελαιόλαδο
- 1 1⁄2 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
- οι φλούδες από 1 μεγάλο πορτοκάλι, ακέρωτο (προτιμάμε βιολογικό)
- 660 ml ξανθιά μπίρα (2 κουτάκια)
- 10 μικρά κλωναράκια φρέσκο θυμάρι (σε ματσάκια ή σε γλαστράκια, σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, σε καλά μανάβικα και σε φυτώρια) ή 1 κουτ. σούπας ξερό, κοπανισμένο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Μαρινάδα
- Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε τα κοπανάκια και ανακατεύουμε, για να «βραχούν» από τη μαρινάδα.
- Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
- Αν έχουμε χρόνο, μπορούμε να τα αφήσουμε μέχρι και 8 ώρες.
Ψήσιμο
- Για να ψήσουμε τα μπουτάκια, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C
- Βάζουμε τα κοπανάκια σε μονή στρώση σε ένα μεγάλο ταψί.
- Πετάμε τις φλούδες πορτοκαλιού και περιχύνουμε τα κοπανάκια με τη μαρινάδα (αν έχουμε βάλει φρέσκο θυμάρι, τακτοποιούμε τα κλωναράκια ανάμεσα στα κοπανάκια).
- Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να γίνουν και να ροδοκοκκινίσουν.
- Τα βγάζουμε σε μεγάλη πιατέλα.
- Σουρώνουμε τα υγρά από το ταψί σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να πήξει και να μείνει σχεδόν η μισή.
- Περιχύνουμε τα κοπανάκια με τη σάλτσα και σερβίρουμε με πατάτες φούρνου και καροτοσαλάτα.
Πηγή: gastronomos.gr
Διαβάστε επίσης:
Καιρός: Ξεκίνησε η κακοκαιρία εξπρές στην Κρήτη – Πού είναι πιο έντονα τα φαινόμενα
Καιρός: Πότε και πού θα βρέξει στην Κρήτη – Δείτε εικόνα από δορυφόρο
Τελικά πότε θα έρθει ο πρωθυπουργός στο Ηράκλειο;
Ηράκλειο-Χανιά: Με…όχημα την πρόνοια «ξάφριζε» τους τραπεζικούς λογαριασμούς!
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα