Τα υλικά που θα χρειαστείτε και η εκτέλεση
Νόστιμο, πανεύκολο, με πολλά πολλά λαχανικά, ειδικά για εσάς που δεν έχετε πολύ χρόνο.
Υλικά
- 4-6 χοιρινά μικρά μπριζολάκια λαιμού χωρίς κόκκαλο (όχι πολύ χοντρά)
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκ. σκόρδο σπασμένο
- 2 πιπεριές κόκκινη – πράσινη κομμένες σε φέτες
- 10 ντοματίνια κομμένα
- 1/4 φλ. βαλσαμικό ξίδι
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 3 κ.σ. κρέμα βαλσαμικό
- 100 γραμ. παρμεζάνα (κομμάτι)
- 1 κλαδάκι θυμάρι
- 1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα
- πίτες για το σερβίρισμα
Για τα Μπριζολάκια
- Ζεσταίνουμε πρώτα το βούτυρο με 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε τηγάνι.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά να μαλακώσουν τελείως.
- Προσθέτουμε την κρέμα μπαλσάμικο και τα αφήνουμε να καραμελώσουν. Θα δώσουν υπέροχη γεύση στα μπριζολάκια.
- Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε τα μπριζολάκια στο τηγάνι για 4-5 ´ από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο, τις πιπεριές και τα βότανα. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και αλατοπιπερώνουμε.
- Σβήνουμε με το βαλσαμικό ξίδι. Προσθέτουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια και ανακατεύουμε.
- Τρίβουμε λίγη παρμεζάνα πάνω σε κάθε μπριζολάκι.
- Σερβίρουμε τα μπριζολάκια αμέσως με πίτες και πράσινη σαλάτα.
Πηγή: argiro.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα