Style 25.04.2025, 0:43

Μπρουσκέτα με χούμους, αβοκάντο και μπαχαρικά

Δείτε τη συνταγή 

Το χούμους αναμειγνύεται με δροσερό και κρεμώδες αβοκάντο ενώ το μείγμα μπαχαρικών δίνει χαρακτήρα και ένταση σε αυτή την εύκολη μπρουσκέτα.

Υλικά
Μερίδες: 8

  • 200 γρ. έτοιμο χούμους*
  • 1 καθαρισμένο ώριμο αβοκάντο
  • 1/2 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ.γ. σουσάμι καβουρδισμένο
  • 1 κ.γ. μαυροκούκι (προαιρετικά)
  • λίγο ανθό αλατιού
  • 8 λεπτές φέτες ψωμιού ή λαγάνας

Διαδικασία

  • Για να ετοιμάσουμε τις μπρουσκέτες με χούμους, αβοκάντο και μπαχαρικά χτυπάμε στο μούλτι 200 γρ. έτοιμο χούμους* με 1 καθαρισμένο ώριμο αβοκάντο σε κομμάτια.
  • Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε 1/2 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη, 1/2 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη, 1/2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή, 1 κ.γ. σουσάμι καβουρδισμένο, 1 κ.γ. μαυροκούκι (προαιρετικά) και λίγο ανθό αλατιού.
  • Ψήνουμε στο γκριλ ή στην τοστιέρα, για 2-3 λεπτά, 8 λεπτές φέτες ψωμιού και τις αλείφουμε με το μείγμα χούμους.
  • Πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών και σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.

Μυστικά

* Αν έχουν περισσέψει βρασμένα ρεβίθια από την προηγουμένη, ετοιμάζουμε μόνοι μας το χούμους: Πολτοποιούμε στο μούλτι 200 γρ. βρασμένα ρεβίθια μαζί με 1 κ.σ. ταχίνι, 1/2 κ.γ. κύμινο και 2 κ.σ. χυμό λεμονιού.

Πηγή: gastronomos.gr


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα