Mία εύκολη συνταγή
Ρίξτε ούζο και παγάκια στα ποτήρια και σερβίρετε αυτές τις μπρουσκέτες με τα πιο ώριμα και κατακόκκινα ντοματίνια που θα βρείτε στην αγορά, και κρουστά φύλλα βασιλικού.
Υλικά
Τεμάχια: για 6 φέτες
- 6 μέτριες φέτες από χωριάτικο ψωμί
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 15 ντοματίνια, κομμένα στα 4
- 1½ κουτ. γλυκού τριμμένο τζίντζερ
- 1 κουτ. σούπας καβουρδισμένο σουσάμι, χτυπημένο 1 λεπτό στον πολυκόφτη
- 1/8 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν (ή καυτερή πάπρικα)
- 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού ή δυόσμου
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μπρουσκέτες με σκόρδο, ντοματίνια και βασιλικό, αρχικά ανακατεύουμε, σε ένα μικρό μπολ, τα ντοματίνια με το βασιλικό και σε ένα άλλο τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το ψωμί).
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ.
- Απλώνουμε τις φέτες ψωμιού σε ένα ταψί, τις αλείφουμε με το μισό μείγμα λαδιού και αλατοπιπερώνουμε.
- Ψήνουμε για περίπου 2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
- Βγάζουμε το ψωμί από το φούρνο, σκορπίζουμε τα ντοματίνια με το βασιλικό, ραντίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα ελαιολάδου και σερβίρουμε.
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα