Style 24.02.2025, 23:18

Muffin με σοκολάτα χωρίς μίξερ

Αναλυτικά η συνταγή

Ατομικά φορμάκια θα χρειαστείτε. Μίξερ όχι. Αυτά τα αφράτα muffin με σοκολάτα θέλουν μόνο ανακάτεμα με τον αυγοδάρτη.

10′ προετοιμασία
30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 40′

Υλικά
Κομμάτια: 16-18
2 αυγά
150 γρ. ζάχαρη
60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
1 κουτ. γλυκού ξύσμα από πορτοκάλι ακέρωτο
300 γρ. κρέμα γάλακτος
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 τσιμπιά αλάτι
250 γρ. κουβερτούρα, κομμένη σε χοντρά κομμάτια

Διαδικασία
Για τα μάφιν με σοκολάτα χωρίς μίξερ, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180° C.
Χτυπάμε για 1 – 2 λεπτά τα αυγά με τη ζάχαρη σε ένα μπολ χρησιμοποιώντας έναν αυγοδάρτη.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το ξύσμα, την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Τέλος, ενσωματώνουμε τα κομμάτια της κουβερτούρας.
Μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια ψησίματος.
Βάζουμε τα μάφιν στη χαμηλή θέση του φούρνου και τα ψήνουμε για 30 – 35 λεπτά.
Βυθίζουμε στο κέντρο ενός μάφιν ένα μαχαίρι.
Αν βγει στεγνό, βγάζουμε τα μάφιν από τον φούρνο, αλλιώς ψήνουμε λίγο ακόμη και ξαναδοκιμάζουμε.

Πηγή: gastronomos.gr


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα