Τα υλικά και η εκτέλεση
Νηστίσιμα σουτζουκάκια από ρεβύθια έχετε δοκιμάσει; Φτιάξτε αυτή τη συνταγή και θα ξετρελαθείτε.
Υλικά
- 1/2 κιλό ρεβύθια
- 1 κ.γλ. σόδα μαγειρική
- 3 κρεμμύδια τριμμένα
- 2-3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
- 1 κ.γλ. κύμινο
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ αλέυρι χωρίς γλουτένη και λίγο επιπλέον για το αλεύρωμα
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 600 γραμ. ντοματάκια κονκασέ
- 1 πρέζα ζάχαρη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τα νηστίσιμα σουτζουκάκια
- Ξεκινάμε από το προηγούμενο βράδυ και μουσκεύουμε τα ρεβύθια σε μπόλικο νερό, μαζί με τη σόδα. Την επομένη, τα στραγγίζουμε και τα αλέθουμε στο μίξερ.
- Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε πολύ καλά.
- Πλάθουμε με το μείγμα μακρόστενα σουτζουκάκια και τα αλευρώνουμε ελαφρά.
- Τα τηγανίζουμε για 3΄-4΄.
- Εν τω μεταξύ σε κατσαρόλα φαρδιά βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και τη βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10΄.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα ήδη τηγανισμένα σουτζουκάκια και τ’ αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
- Σερβίρουμε το φαγητό με ρύζι και με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα