Style 05.10.2024, 9:12

Νηστίσιμος κορμός κατσαρόλας

Ιδανικός για περιόδους νηστείας

Ένας λαχταριστός σοκολατένιος κορμός από μπισκότα και σοκολάτα. Ιδανικός για περιόδους νηστείας αλλά και για όσους κάνουν vegan διατροφή.

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
  • 200 γρ. (1 κούπα) ζάχαρη
  • 85 γρ. (2/3 κούπας) κορν φλάουρ
  • 150 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο, ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. μαργαρίνη
  • 400 γρ. μπισκότα της αρεσκείας μας, νηστίσιμα, σπασμένα σε μικρά κομμάτια

Διακόσμηση

  • 50 γρ. (1/4 κούπας) φυτική κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • λίγη κουβερτούρα της αρεσκείας μας, τριμμένη στη χοντρή πλευρά του τρίφτη

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε νηστίσιμο κορμό κατσαρόλα ξεκινάμε, βάζοντας το γάλα αμυγδάλου, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ σε μια μέτρια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα να δέσει και να αρχίσει να κοχλάζει.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα και τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να λιώσουν και να ενσωματωθούν στο μείγμα.
  • Προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα και ανακατεύουμε για να σκορπίσουν ομοιόμορφα στην κρέμα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα κέικ ή σε στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 24 εκ. και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.

Διακόσμηση

  • Λίγο πριν σερβίρουμε, χτυπάμε με το μίξερ τη φυτική κρέμα γάλακτος με το εκχύλισμα βανίλιας, μέχρι να σφίξει σαν σαντιγί.
  • Βγάζουμε τον κορμό από το ψυγείο, απλώνουμε τη φυτική κρέμα σε όλη την επιφάνεια (αν θέλουμε, μπορούμε να φτιάξουμε ροζέτες με κορνέ) και σκορπίζουμε την τριμμένη κουβερτούρα.

Πηγή: gastronomos.gr


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα