Η Κρήτη στο «European Young Chef Award 2025»
Την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2025, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο Παγκρήτιος Διαγωνισμός Νέου Σεφ 2025 στις εγκαταστάσεις των Τεχνικών Σχολών του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Κρήτη Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026”. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν υποψήφιοι από όλη την Κρήτη, οι οποίοι παρουσίασαν τις γαστρονομικές τους δημιουργίες.
Οι υποψήφιοι παρουσίασαν τα πιάτα τους ενώπιον της κριτικής επιτροπής, η οποία απαρτίζονταν από έξι διακεκριμένα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης, του Σωματείου Μαγείρων – Ζαχαροπλαστών, καθώς και εκπροσώπους από την Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ και την Περιφέρεια Κρήτης. Οι συμμετοχές βασίστηκαν σε τοπικά προϊόντα και αντλούσαν έμπνευση από την κρητική παράδοση, δοσμένα με σύγχρονη προσέγγιση και προσωπικό ύφος.
Ο Γιάννης Λιαπάκης αναδείχθηκε νικητής του διαγωνισμού με το πιάτο του, «Ρεβυθόριζο με λαυράκι», το οποίο κέρδισε την κριτική επιτροπή. Ο νικητής θα εκπροσωπήσει την Κρήτη στο “European Young Chef Award 2025”, έναν διεθνή διαγωνισμό που διοργανώνεται από το Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού, τον Νοέμβριο του 2025 στην Καταλονία.
Η Περιφέρεια Κρήτης συγχαίρει όλους τους συμμετέχοντες νέους σεφ, οι οποίοι απέδειξαν την ικανότητά τους να εκπροσωπούν το όραμα της Περιφέρειας για τον Κρητικό Διατροφικό Πολιτισμό. Σκοπός αυτού του οράματος είναι η αξιοποίηση του γαστρονομικού πλούτου της Κρήτης και η ανάδειξή της ως Διεθνές Κέντρο Διατροφικού Πολιτισμού, συμβάλλοντας έτσι στη βιώσιμη ανάπτυξη και την ανθεκτικότητα του νησιού στο διεθνές περιβάλλον.
Ο διαγωνισμός υπήρξε μια εξαιρετική ευκαιρία για την ανάδειξη των ταλέντων των νέων σεφ και την προώθηση της κρητικής γαστρονομίας σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα