Style 24.04.2024, 6:47

Οδηγίες για την παρασκευή μπακαλιάρου στο στυλ της Πορτογαλίας

Δοκιμάστε το εθνικό τους φαγητό

Μπορεί εμείς να έχουμε τον μπακαλιάρο με τη σκορδαλιά ως έθιμο για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου, στην Πορτογαλία όμως έχουν πάνω από 365 διαφορετικές συνταγές για το εθνικό τους φαγητό, το οποίο απολαμβάνουν με κάθε ευκαιρία ολόκληρο τον χρόνο.

Υλικά

  • ½ κιλό παστός μπακαλιάρος, ξαλμυρισμένος
  • 375 ml γάλα για το βράσιμο + 125 ml γάλα για το ψήσιμο
  • 5 ολόκληροι κόκκοι μαύρο πιπέρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • ½ κιλό πατάτες
  • 2 κουτ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 1 κεφαλάκι σκόρδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Ένα φλιτζάνι ντοματίνια (προεραιτικά, είναι παραλλαγή της συνταγής)
  • Ελιές για το γαρνίρισμα
  • Αυγά (ένα για κάθε μερίδα φαγητού)

Εκτέλεση

  • Βράζετε τον μπακαλιάρο στα 375 ml γάλα μαζί με το πιπέρι και τη δάφνη και σε άλλη κατσαρόλα τις πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομμάτια.
  • Σε ένα τηγάνι ρίχνετε ελαιόλαδο και ροδίζετε τα κρεμμύδια ενώ προσθέτετε τον μπακαλιάρο -τον οποίο πρώτα έχετε σουρώσει από το γάλα- και ανακατεύετε προσεκτικά.
  • Βράζετε τα αυγά.
  • Σε ένα πυρίμαχο ή σε ένα πήλινο σκεύος βάζετε τις πατάτες, τον μπακαλιάρο, τα ντοματίνια και το σκόρδο, ρίχνετε τα 125 ml γάλα και ψήνετε για 10 λεπτά.
  • Σερβίρετε τοποθετώντας στο πιάτο και τα βραστά αυγά, τις ελιές και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Enjoy!

Πηγή: popaganda.gr

Γρήγορη συνταγή: Brownies με καραμέλα

Εύκολες σπιτικές μπάρες βρώμης με μαύρη σοκολάτα

Εύκολη συνταγή: Καρυδόπιτα με σάλτσα σοκολάτας

Πανεύκολο τιραμισού με σοκολάτα γάλακτος


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα