Style 17.01.2025, 9:42

Οι ιδιοκτήτες φριτέζας αέρος προειδοποιούνται να μην μαγειρεύουν αυτό το φαγητό

Δείτε ποιο είναι

Η προετοιμασία του πρωινού μπορεί συχνά να μοιάζει με αγγαρεία, αλλά οι φριτέζες αέρος έχουν φέρει επανάσταση στη διαδικασία, καθιστώντας την πιο απλή και υγιεινή.

Αυτές οι ευέλικτες συσκευές μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να μειώσετε τους λογαριασμούς ενέργειας.

Τον Νοέμβριο, ο σεφ Sam Stern έδειξε πώς να τελειοποιήσει ένα βραστό αυγό χρησιμοποιώντας μια φριτέζα αέρος, υποστηρίζοντας ότι το αποτέλεσμα είναι «ακριβώς το ίδιο» με τα παραδοσιακά βραστά αυγά. Τα αυγά μαγειρεύονται στο κέλυφος τους για περίπου οκτώμισι λεπτά στη φριτέζα αέρα και στη συνέχεια βυθίζονται σε ένα μπολ με παγωμένο νερό.

Αφού κρυώσουν για δύο λεπτά, είναι έτοιμα να ξεφλουδιστούν, αποκαλύπτοντας έναν μαλακό, ρευστό κρόκο. Ενώ αυτή η μέθοδος μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο και προσπάθεια κατά την προετοιμασία του πρωινού, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι οι παραδοσιακές μέθοδοι είναι ανώτερες για το μαγείρεμα των αυγών.

Οι εμπειρογνώμονες του CPD Online College προειδοποίησαν ότι ενώ είναι ασφαλές να μαγειρεύετε αυγά σε μια φριτέζα αέρος, η γεύση και η υφή μπορεί να μην είναι της αρεσκείας όλων.

Σημείωσαν: «Η γεύση και η υφή μπορεί να μην είναι επιθυμητές. Για παράδειγμα, τα βραστά αυγά μπορεί να γίνουν μαστιχωτά και λαστιχωτά όταν μαγειρεύονται σε φριτέζα αέρος».

Οι γνώστες του BBC Good Food συμφώνησαν, υποδεικνύοντας ότι τα βραστά αυγά μπορεί να αποδειχθούν λαστιχένια στην υφή, με άλλες μεθόδους να αποδίδουν καλύτερα αποτελέσματα.

Ωστόσο, αν θέλετε να δοκιμάσετε τα αυγά στη φριτέζα αέρος, συνιστούν να μαγειρέψετε ένα αυγό μεσαίου μεγέθους κατευθείαν από το ψυγείο στους 125°C για 10 λεπτά για ένα εύγευστο αποτέλεσμα.


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα