Κρήτη 06.06.2024, 23:24

Συνταγή: Ομελέτα φούρνου με πατάτες

Γευστικότατη ομελέτα από την Αργυρώ

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για όταν δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε…

Υλικά

  • 8 φέτες ψωμί
  • 2 λουκάνικα
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 πιπεριές
  • 2φλ μανιτάρια
  • 2 πατάτες
  • 1,1/2 φλ. γραβιέρα
  • 7 αυγά
  • 1/2 φλ γάλα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε το ψωμί του τοστ σε ένα ταψί.
  2. Το ψήνουμε για 15 λεπτά στους 150°C βαθμούς να ροδίσει καλά και να φρυγανιστεί.
  3. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο.
  4. Προσθέτουμε τα λουκάνικα και τα ψιλοκομμένα λαχανικά.
  5. Αφήνουμε λίγα λεπτά να μαραθούν.
  6. Βουτυρώνουμε το ταψί.
  7. Κάνουμε μία στρώση φρυγανισμένο ψωμί για τοστ και πασπαλίζουμε γραβιέρα.
  8. Αδειάζουμε το μισό μίγμα.
  9. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο ψωμί.
  10. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπη γραβιερα και το υπόλοιπο μίγμα.
  11. Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα, προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος light.
  12. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό.
  13. Περιχύνουμε τα υλικά.
  14. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε βάρος επάνω.
  15. Αφήνουμε να ρουφήξει για 30 λεπτά.
  16. Πασπαλίζουμε με την γραβιερα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 40 λεπτά.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:

Ήρθε για διακοπές στην Κρήτη… και εξαφανίστηκε

Χανιά: Μηχανάκι παρέσυρε πεζή

Πανελλαδικές 2024: Σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική εξετάζονται οι υποψήφιοι των ΓΕΛ

Καιρός: «Ανάσα» δροσιάς και μετά νέο κύμα ζέστης στην Κρήτη


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα