Eίναι μία ομελέτα πεντανόστιμη με όλη την ουσία από τις γαρίδες σαγανάκι
Μια πανέξυπνη ιδέα που υλοποιείται εκπληκτικά, δίνοντας μια ομελέτα πεντανόστιμη με όλη την ουσία από τις γαρίδες σαγανάκι. Τέλειο κυρίως, άψογο και ως ορεκτικό.
Υλικά
- 250 -300 γρ. γαρίδες μικρές, χωρίς κέλυφος (κατεψυγμένες)
- 2 – 3 ντομάτες ή 6 – 7 ντοματάκια κονσέρβας, τριμμένα
- 1 πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
- 6 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
- 1/2 – 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορος, κοπανισμένος
- 150 γρ. τυρί φέτα (της αρεσκείας μας), θρυμματισμένη
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοκομμένο
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την ομελέτα με «γαρίδες σαγανάκι», ξεκινάμε προθερμαίνοντας το γκριλ του φούρνου.
- Βάζουμε ένα μέτριο τηγάνι (προτιμότερο αντικολλητικό) σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τις ντομάτες, την πιπεριά και το μαραθόσπορο και αλατοπιπερώνουμε.
- Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει μια πυκνή σάλτσα. Περίπου 3 – 4 λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε τις γαρίδες.
- Εν τω μεταξύ, χτυπάμε στο μούλτι τα αυγά με τη φέτα να ομογενοποιηθούν. Οταν η σάλτσα με τις γαρίδες είναι έτοιμη, προσθέτουμε το χυλό από τα αυγά.
- Ανακατεύουμε ελαφρώς με μια σπάτουλα και αφήνουμε να ψηθεί για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να πιάσει κρούστα από κάτω.
- Στη συνέχεια, τυλίγουμε το χερούλι του τηγανιού 2 – 3 φορές καλά με αλουμινόχαρτο και βάζουμε την ομελέτα κάτω από το καυτό γκριλ, όπου την ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά ακόμη ή μέχρι να πήξει και να ροδίσει ομοιόμορφα. Τη σερβίρουμε ζεστή και τη συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμί.
Πηγή : gastronomos.gr
Διαβάστε επίσης:
Νεκρός ανασύρθηκε 76χρονος από θαλάσσια περιοχή του Ρεθύμνου
Χανιά: Συστήνονταν ως λογιστές και εξαπατούσαν κόσμο με πρόσχημα το market pass!
Μάλια: Συνελήφθη ο 28χρόνος για τον βιασμό ανήλικης Βρετανίδας
Τροχαίο ατύχημα στην Λεωφόρο Καζαντζίδη
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα