Τα υλικά και η εκτέλεση
Πλούσιο παγωτό φιστίκι με έντονη γεύση. Το κατάλληλο κέρασμα για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.
Υλικά
Για το παγωτό φιστίκι Αιγίνης
- 500 ml γάλα
- 500 ml κρέμα γάλακτος
- 1 μπαστουνάκι βανίλια
- 250 γρ. ζάχαρη
- 10 κρόκοι
- 1/2 κ.γ. εκχύλισμα πικραμύγδαλου
- 250 φιστίκια Αιγίνης ωμά (ψίχα)
- Λίγες σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
Για το σερβίρισμα
- Λιωμένη σοκολάτα (σε θερμοκρασία δωματίου)
Για το παγωτό φιστίκι
- Σε κατσαρόλα με χοντρή βάση βάζουμε το γάλα, την κρέμα, τη μισή ζάχαρη.
- Χαράζουμε τη βανίλια και την προσθέτουμε.
- Αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί.
- Σε μπολ βάζουμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη.
- Τα χτυπάμε με μίξερ χειρός έως ότου λιώσει η ζάχαρη, για περίπου 2΄.
- Λίγο λίγο ρίχνουμε το ζεστό μείγμα στους κρόκους (πάντα ανακατεύοντας με σύρμα).
- Ξαναρίχνουμε το μείγμα αυγών στην κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά σιγοβράζουμε έως ότου πυκνώσει το μείγμα και αφήνει στρώση στη ράχη της κουτάλας.
- Τότε προσθέτουμε το άρωμα πικραμύγδαλου και αν θέλουμε λίγο χρώμα πράσινο ζαχαροπλαστικής.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το ρίχνουμε στην παγωτομηχανή.
- Στο τελευταίο χτύπημα, αφού έχει παγώσει το παγωτό, προσθέτουμε τα φιστίκια Αιγίνης.
- Σερβίρουμε το παγωτό φιστίκι σε μπολ παγωτού και περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα.
- Μπορούμε να λιώσουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα σε χαμηλή θερμοκρασία.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα