Style 07.07.2024, 14:06

Συνταγή για σπιτικό παγωτό σάντουιτς

Το απόλυτο καλοκαιρινό επιδόρπιο

Δεν θα πιστεύετε πόσο εύκολα μπορεί κανείς να φτιάξει παγωτό σάντουιτς στο σπίτι. Αυτό είναι το απόλυτο επιδόρπιο για το καλοκαίρι και λατρεύουν τη γεύση του τόσο μικροί όσο και μεγάλοι.

Πρόκειται για αφράτο παγωτό βανίλιας που σερβίρεται μέσα σε σπιτικό λεπτό παντεσπάνι σοκολάτας.

Υλικά

  •  1 μικρή συσκευασία έτοιμο παγωτό βανίλια
  • 120 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γραμμάρια άγλυκο κακάο
  • 1/2 κ.τ.γ. baking powder
  • 1/2 κ.τ.γ. αλάτι
  • 250 γραμμάρια βούτυρο
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 κ.τ.σ. υγρή βανίλια
  • 2 μεγάλα αβγά

Πώς θα το φτιάξετε:

  1.  Βγάλτε το παγωτό από την κατάψυξη και αφήστε το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 20-30 λεπτά.
  2. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και βάλτε σε δύο ορθογώνια αλουμινένια ταψάκια αντικολλητικό χαρτί.
  3. Σε ένα μπολ χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  4. Ρίξτε τα αβγά ένα-ένα και συνεχίστε σταδιακά το ανακάτεμα.
  5. Ρίξτε τη βανίλια και έπειτα το αλεύρι, το κακάο και το baking powder.
  6. Μοιράστε το μείγμα στα δύο ταψάκια και ψήστε για 10-12 λεπτά.
  7. Βγάλτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν καλά.
  8. Αφαιρέστε το ένα παντεσπάνι από το ταψάκι.
  9. Απλώστε επάνω στο άλλο παντεσπάνι (που έχετε αφήσει μέσα στο ταψάκι) το παγωτό και σκεπάστε με το άλλο από πάνω.
  10. Παγώστε για 2-3 ώρες και έπειτα κόψτε το.
  11. Μπορείτε να το αφήσετε σκέτο ή να το διακοσμήσετε με λιωμένη κουβερτούρα, πολύχρωμη τρούφα ολόγυρα ή τριμμένη σοκολάτα.

Πώς θα αποθηκεύσετε το παγωτό σας;

Βάλτε το σε ένα τάπερ με καπάκι ή τυλίξτε τα ένα – ένα σε διάφανη μεμβράνη.

Πηγή: mothersblog.gr

Διαβάστε επίσης:

Brownies γεμιστά με παγωτό

Παγωμένος κορμός με φράουλες και μπισκότα

Γιαούρτι καραμελέ


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα