Με βελούδινο πρόβειο γιαούρτι
Ο Χριστόφορος Πέσκιας, για αυτή την λαχταριστή πανακότα με φράουλες, αντικαθιστά την κρέμα γάλακτος με ολόπαχο, βελούδινο πρόβειο γιαούρτι, και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.
Υλικά
Για την πανακότα
- 800 γρ. πρόβειο γιαούρτι, στραγγιστό
- 150 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
- 50 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
- 15 γρ. φύλλα ζελατίνης
- 1/2 κουτ. γλυκού μαστιχέλαιο
Για τη σάλτσα φράουλας
- 1 κιλό φράουλες, καλά πλυμένες
- 130 ml νερό
- 130 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
Διαδικασία
Πανακότα
- Για να φτιάξουμε πανακότα με φράουλες, αρχικά μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε μπολ με κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε μικρή κατσαρόλα βράζουμε σε δυνατή φωτιά το γάλα με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το γάλα να αρχίσει να φουσκώνει. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Στύβουμε με τα χέρια μας τις ζελατίνες, τις προσθέτουμε στο γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσουν εντελώς. Αφήνουμε λίγο το μείγμα να γίνει χλιαρό.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και το μαστιχέλαιο και ανακατεύουμε.
- Μοιράζουμε σε ατομικά μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 βράδυ, ώστε να πήξει.
Σάλτσα φράουλας
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά (από το σημείο βρασμού), μέχρι να σχηματιστεί ένα σιρόπι.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Στον πολυκόφτη χτυπάμε τις φράουλες μαζί με το σιρόπι μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες, να σφίξει.
Σερβίρισμα
- Περιχύνουμε κάθε πανακότα με όση από τη σάλτσα φράουλας θέλουμε.
Πηγή: gastronomos.gr
Διαβάστε επίσης:
Ισραήλ: Συνεχίζει την επιχείρηση στη Ράφα παρά το «ναι» σε εκεχειρία από τη Χαμάς
Τουρκία: Αρχίζει σήμερα η αεροναυτική άσκηση «Θαλασσόλυκος»
Πανελλαδικές 2024: Αλλαγές στα Επιστημονικά πεδία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης
Πώς θα εργαστείτε στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης με μισθό έως 12.000 ευρώ
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα