Style 15.06.2025, 18:20

Πανεύκολη μαρμελάδα φράουλα

Δείτε τη συνταγή 

Ξεμείνατε από μαρμελάδα; Κανένα πρόβλημα. Η συγκεκριμένη μαρμελάδα φράουλα ετοιμάζεται στο πι και φι, το φρούτο μένει με όλο το άρωμα και τη γεύση του και άμα θέλουμε της προσθέτουμε διάφορα αρωματικά.

Υλικά

  • 4 φλιτζ. τσαγιού φράουλες, κομμένες στα 4 ή στα 6
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη καστανή
  • 1 κουτ. σούπας χυμός λεμόνι
  • Προαιρετικά αρωματικά
  • τα σποράκια από 1/2 κλωνάρι βανίλια
  • 1 κομματάκι κανέλα
  • ξύσμα λεμονιού
  • 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα
  • χοντροτριμμένο πιπέρι
  • δυόσμος

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε την πανεύκολη μαρμελάδα φράουλα του 10λεπτου, πρώτα ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τις φράουλες μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε 1-2 φορές.
  • Ψήνουμε τη μαρμελάδα σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας πότε πότε και πιέζοντας λίγο τα κομμάτια του φρούτου, μέχρι να σωθούν τα υγρά της και να δέσει. Υπολογίζουμε 8-10 λεπτά. Δεν
  • ψήνουμε πάρα πολύ γιατί θέλουμε να μείνει ζωντανή η αίσθηση του φρούτου. Επίσης, είναι ωραίο να συναντάμε κομματάκια φράουλας στο δόντι.
  • Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Διατηρούμε αυτή τη γρήγορη μαρμελάδα στο ψυγείο για περίπου 10-15 μέρες.

Πηγή: gastronomos.gr


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα