Δείτε τη συνταγή
Ξεμείνατε από μαρμελάδα; Κανένα πρόβλημα. Η συγκεκριμένη μαρμελάδα φράουλα ετοιμάζεται στο πι και φι, το φρούτο μένει με όλο το άρωμα και τη γεύση του και άμα θέλουμε της προσθέτουμε διάφορα αρωματικά.
Υλικά
- 4 φλιτζ. τσαγιού φράουλες, κομμένες στα 4 ή στα 6
- 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη καστανή
- 1 κουτ. σούπας χυμός λεμόνι
- Προαιρετικά αρωματικά
- τα σποράκια από 1/2 κλωνάρι βανίλια
- 1 κομματάκι κανέλα
- ξύσμα λεμονιού
- 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα
- χοντροτριμμένο πιπέρι
- δυόσμος
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την πανεύκολη μαρμελάδα φράουλα του 10λεπτου, πρώτα ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τις φράουλες μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε 1-2 φορές.
- Ψήνουμε τη μαρμελάδα σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας πότε πότε και πιέζοντας λίγο τα κομμάτια του φρούτου, μέχρι να σωθούν τα υγρά της και να δέσει. Υπολογίζουμε 8-10 λεπτά. Δεν
- ψήνουμε πάρα πολύ γιατί θέλουμε να μείνει ζωντανή η αίσθηση του φρούτου. Επίσης, είναι ωραίο να συναντάμε κομματάκια φράουλας στο δόντι.
- Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Διατηρούμε αυτή τη γρήγορη μαρμελάδα στο ψυγείο για περίπου 10-15 μέρες.
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα