Style 07.04.2025, 8:12

Πανκέικ πατάτας με καπνιστό σολομό και τυρί κρέμα

Δείτε τη συνταγή 

Εντυπωσιακός, απίθανα νόστιμος μεζές, που λειτουργεί και ως καμβάς για χίλιες δυο επικαλύψεις.

Υλικά
Τεμάχια: για περίπου 25 πανκέικ

  • 1.200 γρ. πατάτες, κατά προτίμηση Κύπρου, καθαρισμένες
  • 150 γρ. κρεμμύδι λευκό, πολύ ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • λίγο ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

  • περίπου 25 κουτ. σούπας τυρί κρέμα
  • περίπου 25 φέτες καπνιστού σολομού
  • λίγες σταγόνες χυμός λεμονιού

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε πανκέικ πατάτας με καπνιστό σολομό και τυρί κρέμα, αρχικά τρίβουμε τις πατάτες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και τις αδειάζουμε σε ένα σουρωτήρι.
  • Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη, προτιμότερο μέσα στον νεροχύτη για να φεύγουν τα υγρά, για περίπου 20 λεπτά.
  • Τις στύβουμε καλά με τα χέρια μας και τις αδειάζουμε σε μπολ.
  • Τις ανακατεύουμε με το κρεμμύδι, τα αυγά, το κορν φλάουρ, το αλεύρι και αλατοπίπερο μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη.
  • Τη χωρίζουμε σε κομμάτια περίπου των 50 γρ.
  • Τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα πατάμε με τα χέρια μας ώστε να σχηματιστούν λεπτά πιτάκια, σαν πανκέικ.
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο (ίσα να καλύψει τον πυθμένα) σε δυνατή φωτιά.
  • Τα τακτοποιούμε σε πιατέλα και από πάνω μοιράζουμε το τυρί κρέμα και τον καπνιστό σολομό.
  • Ραντίζουμε με λίγο λεμονοχυμό και σερβίρουμε τα πανκέικ πατάτας με καπνιστό σολομό και τυρί κρέμα.

Πηγή: gastronomos.gr


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα