Με λίγα και απλά υλικά που έχετε όλοι σπίτι
Εύκολη, αυθεντική Ζαγορίτικη και παραδοσιακή, αυτή η αλευρόπιτα είναι πεντανόστιμη και τρώγεται όλες τις ώρες.
Υλικά
- 1/2 kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 αυγά
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. τσίπουρο
- 1 κ.σ. αλάτι
- 2½ ποτήρια νερό
- 300 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. νερό
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο σουσάμι για πασπάλισμα
Για την εύκολη αλευρόπιτα
- Πρώτα χτυπάμε με σύρμα σε μπολ τα αυγά με το ελαιόλαδο και το τσίπουρο.
- Προσθέτουμε το νερό, το αλάτι και το πιπέρι.
- Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε έως ότου πετύχουμε ένα χυλό λίγο πιο αραιό από αυτόν του κέικ.
- Ρίχνουμε στο χυλό τη μισή θρυμματισμένη φέτα.
- Λαδώνουμε πολύ καλά ένα ρηχό ταψί για πίτα 38 ή 40 εκ.
- Αδειάζουμε την αλευρόπιτα.
- Χτυπάμε το αυγό με το νερό και αλείφουμε την επιφάνεια με το χέρι.
- Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φέτα και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
- Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 50΄, μέχρι να ροδίσει.
- Ανακαλύψτε όλες τις μοναδικές παραδοσιακές συνταγές που συγκέντρωσα μόνο για εσάς από τα ταξίδια μου σε όλη την Ελλάδα!
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα