Style 11.08.2024, 3:55

Ζαγορίτικη αλευρόπιτα με φέτα πανεύκολη και πεντανόστιμη

Με λίγα και απλά υλικά που έχετε όλοι σπίτι

Εύκολη, αυθεντική Ζαγορίτικη και παραδοσιακή, αυτή η αλευρόπιτα είναι πεντανόστιμη και τρώγεται όλες τις ώρες.

Υλικά

  • 1/2 kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 αυγά
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. τσίπουρο
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 2½ ποτήρια νερό
  • 300 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. νερό
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο σουσάμι για πασπάλισμα

Για την εύκολη αλευρόπιτα

  • Πρώτα χτυπάμε με σύρμα σε μπολ τα αυγά με το ελαιόλαδο και το τσίπουρο.
  • Προσθέτουμε το νερό, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε έως ότου πετύχουμε ένα χυλό λίγο πιο αραιό από αυτόν του κέικ.
  • Ρίχνουμε στο χυλό τη μισή θρυμματισμένη φέτα.
  • Λαδώνουμε πολύ καλά ένα ρηχό ταψί για πίτα 38 ή 40 εκ.
  • Αδειάζουμε την αλευρόπιτα.
  • Χτυπάμε το αυγό με το νερό και αλείφουμε την επιφάνεια με το χέρι.
  • Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φέτα και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
  • Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 50΄, μέχρι να ροδίσει.
  • Ανακαλύψτε όλες τις μοναδικές παραδοσιακές συνταγές που συγκέντρωσα μόνο για εσάς από τα ταξίδια μου σε όλη την Ελλάδα!

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα