Style 05.05.2024, 0:05

Πασχαλινή συνταγή : Αρνάκι στη λαδόκολλα

Θα γλύφετε τα δάχτυλά σας 

Αλείφουμε το αρνάκι με λαδολέμονο και αλάτι και το αφήνουμε να ψηθεί αργά για ώρα

Μερίδες: 6

  • 3 κιλά αρνί (κατά προτίμηση από τα μπροστινά ποδαράκια με σπάλα, χαραγμένο σε μερίδες και από τις δύο μεριές, αλλά όχι εντελώς κομμένο)
  • ο χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 γεμάτη κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας αλάτι χοντρό
  • 1 κουτ. σούπας κόκκινο πιπέρι

Διαδικασία

  • Για να ετοιμάσουμε το αρνάκι στη λαδόκολλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  • Λαδώνουμε καλά το αρνί και του κάνουμε μασάζ με τα χέρια μας, ώστε το λάδι να πάει παντού.
  • Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και με τον χυμό λεμονιού και με το αλάτι.
  • Βουτυρώνουμε καλά το ταψί, τακτοποιούμε μέσα το αρνάκι και το πασπαλίζουμε με το κοκκινοπίπερο.
  • Βρέχουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα (στην ίδια διάσταση με το ταψί), τη στραγγίζουμε και καλύπτουμε με αυτήν το αρνάκι. Από πάνω καλύπτουμε καλά με αλουμινόχαρτο.
  • Το φουρνίζουμε και ψήνουμε για 2 ώρες.
  • Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου άλλα 15 λεπτά, ώσπου να ξεροψηθεί και να ροδίσει η πέτσα του.
  • Το βγάζουμε σε πιατέλα, το πασπαλίζουμε με ξερή ρίγανη και σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης:

Ακρίβεια: Πόσο θα κοστίσει το πασχαλινό τραπέζι – Βαρόμετρο ο οβελίας!

Live: Ακολουθία Μεγάλων και Βασιλικών Ωρών – Μέγας Εσπερινός Μεγάλου Σαββάτου (Αποκαθήλωση)

Μεγάλη Παρασκευή: Στολισμένοι οι επιτάφιοι στις εκκλησίες της Κρήτης – Ημέρα πένθους για την Ορθοδοξία

Επιτάφιος: Τι συμβολίζει κάθε λουλούδι που τον… στολίζει


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα