Style 03.05.2024, 6:32

Πασχαλινό τραπέζι: Cheesecake με φράουλες… χωρίς μίξερ

Μια ιδιαίτερα εύκολη συνταγή

Δροσερό και πεντανόστιμο cheesecake με φράουλες που θα το λατρέψετε.

Υλικά

Για την βάση

  • 100 γρ μπισκότα πτι μπερ
  • 55 γρ λιωμένο βούτυρο

Για την κρέμα τυρί

  • 350 γρ τυρί μασκαρπόνε
  • 80 γρ ζάχαρη
  • 4 φύλλα ζελατίνης(7 γρ)
  • 50 γρ βραστό νερό

Για την σαντιγί

  • 400 γρ φυτική κρέμα γάλακτος(κρύα)
  • 20 γρ ζάχαρη
  • 1 βανιλίνη
  • 10 γρ χυμό λεμόνι

Για το στολισμό

  • 3-4 κτσ μαρμελάδα φράουλα
  • Φράουλες

Φόρμα 20 εκ.

Εκτέλεση

  1. Σε έναν πολυκόφτη θρυμματίζουμε τα μπισκότα.
  2. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το χτυπάμε μαζί με τα μπισκότα να αναμιχθεί καλά.
  3. Σε μια φόρμα βάζουμε στον πάτο ένα κομμάτι λαδόκολλας και ρίχνουμε το μείγμα.
  4. Στρώνουμε πολύ καλά το μπισκότο με ένα κουτάλι και το πατάμε με τον πάτο από 1 ποτήρι .
  5. Σε ένα μπολ ρίχνουμε παγάκια και κρύο νερό προσθέτοντας τα φύλλα ζελατίνης για να τα μουλιάσουμε.
  6. Σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε το τυρί μασκαρπόνε και αφού το ανακατέψουμε για λίγο προσθέτουμε και την ζάχαρη.
  7. Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.
  8. Σε ένα μικρό μπολάκι ρίχνουμε 50 γρ βραστό νερό και αφού στραγγίξουμε τα φύλλα ζελατίνης από το κρύο νερό τα διαλύουμε μέσα στο βραστό νερό.
  9. Προσθέτουμε την ζελατίνη μέσα στο τυρί μασκαρπόνε και αφού το ανακατέψουμε πολύ καλά το αφήνουμε στην άκρη.
  10. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρύα φυτική κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την ζάχαρη και την βανιλίνη.
  11. Με έναν αυγοδάρτη ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται κορυφές.
  12. Ενσωματώνουμε το ένα μείγμα μέσα στο άλλο βάζοντας μια μικρή ποσότητα κάθε φορά.
  13. Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
  14. Παίρνουμε 10 γρ χυμό από ένα λεμόνι και το προσθέτουμε μέσα στο μείγμα ανακατεύοντας πολύ καλά.
  15. Κολλάμε στα πλαινά την φόρμας με λίγο ηλιέλαιο λωρίδες από λαδόκολλα και προσθέτουμε το μείγμα.
  16. Το στρώνουμε πατώντας το καλά για να μην έχει κενά και το καλύπτουμε με μια μεβράνη.
  17. Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  18. Ξεφορμάρουμε το γλυκό βγάζοντας τις λαδόκολλες από τα πλαινά.
  19. Σε ένα μπολάκι βάζουμε 3-4 κτσ μαρμελάδα φράουλα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  20. Ρίχνουμε προσεκτικά την μαρμελάδα στο πάνω μέρος και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
  21. Στολίζουμε με φρέσκες φράουλες

Πηγή: politic.gr

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Καθησυχαστικοί οι επιστήμονες για τις 8 σεισμικές δονήσεις βόρεια του Ηρακλείου

Πασχαλινός «μποναμάς» για τους αγρότες – Ξεκινά η πίστωση των λογαριασμών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Πώς η Κρήτη «φρενάρει» τις επενδύσεις της – Το γαλατικό χωριό του Κτηματολογίου

Κυριακή του Πάσχα: Γιατί σουβλίζουμε αρνί; – Το έθιμο και οι συμβολισμοί του


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα