Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής
Ιδανική για το ταπεράκι του γραφείου αυτή η χορταστική και ανοιξιάτικη σαλάτα με πατάτες, φασολάκια, αυγά και μπέικον.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 2 φλιτζ. τσαγιού πράσινα φασολάκια, βρασμένα για 5 – 8 λεπτά και μετά στραγγισμένα και ξεπλυμένα με κρύο νερό
- 1 κιλό μικρές πατατούλες, κατά προτίμηση βιολογικές, καλά πλυμένες και βρασμένες με τη φλούδα για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μη λιώσουν
- 4 φέτες μπέικον
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδου, πολύ ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
- 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, σφιχτοβρασμένα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 200 ml ελαιόλαδο
- ελάχιστο βαλσαμικό ξίδι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε πατάτες με φασολάκια, αυγά και μπέικον, αρχικά ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά, χωρίς λιπαρή ουσία, μέχρι να κάψει καλά.
- Βάζουμε τις φέτες μπέικον και τις ξεροτηγανίζουμε για 3 – 4 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
- Τις μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις αφήνουμε να στραγγίσουν.
- Κόβουμε τις πατάτες στη μέση και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή σαλατιέρα.
- Προσθέτουμε τα φασολάκια, το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο (αν το βάλουμε).
- Κόβουμε τα αυγά στα τέσσερα και τα προσθέτουμε στη σαλάτα.
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά.
- Θρυμματίζουμε με το χέρι τις τραγανές φέτες του μπέικον σε μικρά κομμάτια και τα σκορπίζουμε στη σαλάτα.
- Σε ένα μικρό γυάλινο βαζάκι με βιδωτό καπάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ξίδι.
- Κλείνουμε το βαζάκι και το ανακινούμε έντονα, ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα